(video) Premieră: Noul Audi RS5-R by ABT Sportsline va exista în doar 50 de exemplare

Atelierul de tuning ABT Sportsline a organizat premiera unui proiect de tuning pe baza noului Audi RS5 Coupe. Noul Audi RS5-R a fost prezentat acum câteva ore de fondatorul atelierului Hans-Jürgen Abt, managerul general de vânzări Rolf Michl şi renumitul pilot Daniel Abt.

Aflăm că automobilul de origine germană a căpătat noi forţe datorită kitului ABT Power care sporeşte puterea generată de propulsorul V6 bi-turbo de 2.9 litri. Astfel, dacă o maşină obişnuită produce 450 de CP şi 600 Nm de cuplu, noul Audi RS5-R pune la dispoziţie 530 de CP şi 690 Nm de cuplu!

Drept rezultat, ABT anunţă că a reuşit să sporească şi performanţele dinamice ale maşinii. Acceleraţia 0-100 de km/h a fost îmbunătăţită cu 0.3 secunde, până la 3.6 secunde, în timp ce viteza maximă poate ajunge mai nou la 300 de km/h.

Vezi şi: (foto) Audi RS 5 Coupe a primit un update consistent de la Manhart

Pe lângă modificările de sub capotă, atelierul german mai oferă un sistem de evacuare a gazelor de eșapament care face parte din conceptul de performanță și oferă acel sunet vibrant, carismatic al unui V6 iubit de pasionații de mașini din întreaga lume. Cu cele patru terminaţii cu un diametru de 102 mm fiecare şi acoperite cu fibră de carbon, sunetul produs este o sărbătoare pentru ochi și urechi.

Tunerul din Bavaria a modernizat şi suspensia standard cu stabilizatori sport ABT și arcuri de suspensie reglabili în înălțime. Acest lucru lasă cliențiilor posibilitatea de a decide singuri ce gardă la sol doresc să aibă. Un sistem de suspensie cu un coilover, alături de un sistem special de absorbție a șocurilor ABT, este în curs de dezvoltare, în colaborare cu partenerul KW.

Vezi şi: (foto) Ai un Audi RS 5 Coupe de generaţie nouă? Atelierul ABT îl poate modifica şi pe acesta

Pentru exteriorul automobilului a fost creat un kit aerodinamic nou cu numeroase prize de aer şi elemente din fibră de carbon, iar la interior se vor regăsi nişte scaune acoperite parţial cu piele, inserţii din aceeaşi fibră de carbon, logouri ABT, plăcuţe cu numărul de ordine a maşinii şi multe alte accesorii care pot fi comandate. Toate acestea sunt completate şi de noile jante ABT SPORT GR de 21 de inci, care vin împreună cu un set de anvelope de mărimi 275/25 ZR21.

Noul Audi RS5-R va fi prezentat publicului în cadrul Salonului Auto de la Geneva, acolo unde acum un an a şi fost prezentată maşina care a stat la baza acestui proiect de tuning. ABT a anunţat că se va ocupa de producţia a doar 50 de exemplare!

Vezi şi: (video) Zis şi făcut! ABT a adus la Essen Motor Show un RS3 Sportback cu 500 de CP

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/