(video) Premieră: Noul BMW X1 M35i xDrive – 317 CP pentru 50.000 de dolari

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Un nou produs în gama mărcii BMW M, de fapt unul dintre cele mai accesibile. BMW X1 va dispune acum de versiunea de top M35i, anterior o astfel de motorizare fiind introdusă pentru X2. Noul X1 M35i este un crossover compact destul de potent, dar şi destul de agil.

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă are un benzinar turbo cu patru cilindri şi volum de 2.0 litri, modernizat conform ultimelor tendinţe şi cerinţe, care dezvoltă 300 CP și 400 Nm de cuplu (pentru piața din SUA produce 317 CP). Motorul a beneficiat de un nou sistem de admisie, un arbore cotit ranforsat, sisteme modificate de lubrifiere, injecție și aprindere, etc. Mai mult, nu are niciun fel de supliment hibrid.
  • Propulsorul este cuplat la o cutie robotizată Steptronic cu şapte trepte şi dublu ambreiaj (cu padele în spatele volanului), spre deosebire de una automată în opt trepte valabilă pentru X2 M35i.
    • Tracțiunea integrală xDrive este cu ambreiaj pentru conectarea punții din spate.
    • Un diferenţial mecanic cu alunecare limitată încorporat în transmisie. Aceasta servește la limitarea diferenței de viteză dintre roțile din față. Cu un factor de blocare de până la 26 la sută
    • Funcția M Sport Boost este, de asemenea, disponibilă pentru rafale de viteză excepțional de rapide. Toate sistemele de propulsie și șasiu sunt comutate la setarea lor cea mai sportivă atunci când șoferul ţine trasă padela stângă timp de cel puțin o secundă.
  • Noul BMW X1 M35i xDrive cântărește 1.740 kg şi asigură o acceleraţie 0-100 km/h în 5.4 secunde (modelul X2 în 4.9 secunde). Viteza maximă e limitată la 250 de km/h, spre deosebire de alte versiuni ale X1.
  • Vine standard cu amortizoare adaptive, o garda la sol redusă cu 15 mm, un mecanism de direcție adaptiv. Frânele frontale sunt cu etriere fixe cu patru pistoane și discuri de 385 mm, iar pe spate stau mecanisme simple cu un singur piston și discuri de 330 mm. Frâne compozite M Compound sunt oferite opţional. Jantele pot măsura 19 sau 20 inchi în diametru. Etrierele de frână sunt vopsite în gri și poartă sigla M.
  • Din punct de vedere stilistic, versiunea M35i diferă de cele inferioare dotate cu pachet exterior M doar prin detalii: tăieturile din bara de protecție sunt ușor diferite, relieful spoilerului de pe hayon este realizat diferit și așa mai departe. Dar cea mai evidentă caracteristică a modelului este un eșapament sport cu două terminaţii duble de 80 mm.
    • Un pachet M Sport Pro, specific modelului, va fi disponibil opțional. Acesta adaugă ornamente exterioare M Shadowline lucioase, cu elemente extinse și lumini M Shadowline la designul exterior deja expresiv al mașinii. Sunt incluse și sistemul de frânare M Sport cu etriere roșii, plus scaunele M Sport și centurile de siguranță M.
    • Totodată, modelul are acces la o paletă de culori exclusive BMW Individual.
  • În habitaclu există un decor sportiv şi contra cost pot fi comandate scaune M cu tetiere integrate și logo iluminat. Este, de asemenea, una dintre primele mașini care prezintă noul sistem de operare BMW OS 9, deși va apărea ulterior pe alte modele.
    • Noul BMW X1 M35i xDrive vine standard cu climatizare automată pe două zone, BMW Live Cockpit Plus, inclusiv sistemul de navigație BMW Maps, railings-uri M de acoperiș de culoare neagră lucioasă, hayon cu deschidere electrică, un senzor de ploaie cu activare automată a farurilor, patru porturi USB-C și două prize de alimentare de 12 V. 
    • Printre opţiuni se regăsesc interior and exterior mirror package, iluminare ambientală, un acoperiș panoramic din sticlă și sistemul audio Harman Kardon.
    • O gamă largă de sisteme de ultimă generație care permit conducerea automată și parcarea poate fi, de asemenea, specificată pentru modelul de performanță.

În vânzare modelul va apărea din octombrie, cu livrări din noiembrie. Preţul de start îi va fi de sub 60.000 de euro. În SUA costă 49.900 de dolari!

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2023/06/BMW-X1-M35i-xDrive-specs.pdf”]

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise