(video) Premieră: Noul BRABUS ROCKET GTS este un shooting brake din carbon cu 1000 de cai putere

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Compania BRABUS a organizat de curând a treia ediție a evenimentului BRABUS Signature Night. Este un spectacol doar pe bază de invitație, în cadrul căruia colecția de autovehicule BRABUS Masterpiece din fiecare an este prezentată la un loc. A fost o seară care combină fiecare fațetă a lumii BRABUS – mașini, bărci, motociclete și modă – într-o experiență de o oră care nu se aseamănă cu altceva.

Evenimentul a găzduit și câteva premiere interesante din BRABUS Collection 2025, printre care proiectul ROCKET GTS.

Caracteristici cheie:

  • Ținem să amintim din start că BRABUS este unul dintre puținele ateliere de tuning care mai au și statut oficial de producător auto, dar și de carosier. Astfel, are la dispoziție toate instrumentele pentru a face autovehicule custom chiar și în serie mică.
  • BRABUS ROCKET GTS este primul hyper gran turismo shooting brake din istoria companiei. Are o caroserie realizată în întregime din fibră de carbon cu structură expusă. Fiecare detaliu a fost dezvoltat folosind tehnologii CAD de ultimă generație și modelare CFD, ulterior optimizate complet în tunelul de vânt.
  • Toate componentele din carbon ușor, dar deosebit de rezistent, au fost produse in-house într-o autoclavă, folosind procesul de pre impregnare. Acest proces de înaltă tehnologie aduce beneficii nu numai rezistenței, ci și suprafeței perfect netede a tuturor componentelor. Pentru a obține aspectul de ultimă generație dorit, toate componentele sunt finisate cu un agent de etanșare foarte lucios.
  • Cu noile extensii, care contribuie activ la aerodinamică, mașina are o lățime de 198.5 centimetri.
  • Jantele forjate BRABUS Monoblock P au cinci spițe și sistem de blocare centrală. Acestea au fost proiectate la comandă pentru acest model cu 2+2 locuri. Niște capace din carbon cu structură expusă amplifică efectul și utilizează rotația jantelor pentru a extrage aerul încălzit de frâne cât mai eficient posibil. Pe puntea frontală sunt montate anvelope 275/35 ZR 21 SportContact 7 de la Continental. Pe spate: 335/25 ZR 22.
  • Partea din spate este formată de o bară de protecție cu difuzor integral din carbon cu structură expusă, care pune perfect în valoare cele patru țevi de eșapament din titan. Țevile au iluminare roșie și sunt învelite în carbon cu structură expusă.
  • Modelul este construit pe baza decapotabilei Mercedes-AMG SL 63 S E PERFORMANCE, însă are un V8 twin-turbo modificat. În loc de 4.0 are 4.5 litri și generează de unul singur 796 CP și 1250 Nm. Combinat cu sistemul hibrid, puterea totală se ridică la 1000 de cai, iar cuplul la 1820 Nm, deși e limitat electronic la 1620 Nm pentru a proteja componentele trenului de rulare.
  • Cutia de viteze este una ranforsată cu nouă trepte, care pot fi schimbate automat sau manual prin padele din carbon. Toată puterea e trimisă spre toate cele patru roți prin intermediul unui sistem de tracțiune integrală controlat electronic.
  • Potrivirea perfectă a acestor două sisteme de propulsie a fost realizată în cadrul unor serii cuprinzătoare de teste. Eforturile uriașe au servit nu numai la optimizarea performanței, ci și la îndeplinirea standardului strict de emisii EURO 6D ISC-FCM, care este obligatoriu pentru omologarea de tip UE.
  • Noul supercar sprintează până la 100 km/h în doar 2.6 secunde (-0.3) și atinge 200 km/h în doar 9.5 secunde. Pentru 0-300 km/h are nevoie de 23.6 secunde. Viteza maximă e limitată electronic la 317 km/h.
  • Desigur, emoțiile au fost, de asemenea, în topul specificațiilor pentru noul supercar hibrid. Eșapamentul conține catalizatori speciali de înaltă performanță și filtre de particule. Acest sistem de evacuare optimizează performanțele și dispune de supape-fluture controlate activ.
  • Un adevărat supercar al fabricii de lux din Bottrop include, desigur, și un interior BRABUS MASTERPIECE ultra-exclusiv și perfect finisat. Proprietarii unui ROCKET GTS pot alege dintr-o gamă imensă de culori, materiale și texturi în acest scop.

BRABUS ROCKET GTS este construit la comandă într-o ediție limitată, conform dorințelor personale ale viitorului proprietar. Prețul de start este de 789.000 de euro fără TVA.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise