(video) Premieră: Noul Buick Envision facelift este alternativa lui Cadillac XT4

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Marca auto Buick, cea mai veche din componența grupului american General Motors, încă se ține pe picioare. Și că tot am scris despre noua generație a modelului Buick Envision în ianuarie 2021, îi dedicăm și facelift-ului un articol.

Caracteristici cheie:

Exterior

  • Amintim că este o mașină produsă în China de întreprinderea GM-SAIC și de acolo este exportată în America de Nord. Cea mai apropiată rudă îi este Cadillac XT4, fiind făcute pe o platformă comună.
  • Crossoverul s-a ales cu o nouă față, realizată conform celui mai nou limbaj de design. Farurile principale și luminile de zi sunt poziționate acum la nivele diferite. Au mai suferit schimbări barele de protecție, capota și stopurile pe interior. Logoul actualizat al mărcii este acum pe capotă. Au apărut noi culori pentru caroserie – Calypso Blue Metallic și Smokey Amethyst Metallic.
  • Pentru SUA există două echipări specifice, pe lângă cea de bază Preferred. Sportivul Buick Envision ST are un decor negru, o grilă de radiator cu plasă, jante la 20 inchi, volan aplatizat și alte decorațiuni. De cealaltă parte, Envision Avenir are o mulțime de inserții cromate, plastic în culoarea caroseriei și un interior care arată mai bogat. Jantele de bază sunt de 18 inchi.
Buick Envision Avenir
Buick Envision Avenir

Interior

  • Cât privește interiorul, mai ales partea frontală, acesta a suferit o restructurare totală. Pe planșa de bord, în centrul atenției este un monitor de 30 de inchi. Este cel mai mare din segment potrivit Buick. Sistemul multimedia are la bază platforma Android Automotive.
  • Nou mai este panoul de control a climatizării, care a păstrat comenzi fizice, în timp ce levierul cutiei de viteze s-a transformat într-o manetă în spatele noului volan. În schimb, pe tunelul central este instalat un controller rotativ pentru navigare prin sistemul multimedia.
  • Au mai apărut scaune mai ergonomice (în față și în spate), materiale de înaltă calitate și noi opțiuni de culoare pentru ornamentele din piele.

Tech

  • Sub capotă păstrează același motor turbo de doi litri (231 CP/350 Nm) + cutie automată clasică cu nouă trepte. Standard este acum un Active Twin-Clutch AWD: nu este instalat un ambreiaj tradițional pentru conectarea punții posterioare, ci două ambreiaje cu control individual al tracțiunii pentru fiecare roată.
  • Pe piața chineză, același motor produce 237 CP și, pentru prima dată, este valabil cu un benzinar turbo de 1.5 litri cu patru cilindri (211 CP/270 Nm). Se combină cu aceeași transmisie automată și tracțiune față, fără alternativă. Ambele propulsoare sunt, de asemenea, echipate cu un demaror-generator de 48 V.
  • În afară de echiparea Avenir (care are amortizoare adaptive), restul maşinilor sunt disponibile doar cu amortizoare pasive. Pe puntea din faţă stă o suspensie de tip McPherson, iar pe puntea din spate una multi-link. Servodirecţia este electrică, iar frânele sunt cu disc pe toate roţile.
  • Envision facelift a devenit primul Buick din America de Nord care oferă sistemul de pilotare semi automatizată Super Cruise.
    • Standard mai oferă o suită cuprinzătoare de sisteme de asistență: Advanced Adaptive Cruise Control, Intersection Automatic Emergency Braking, Front Pedestrian and Bicycle Braking, Rear Cross Traffic Braking, HD Surround Vision, Blind Zone Steering Assist, IntelliBeam auto high beam, etc.
    • Standard se oferă acum și pachetul Buick Technology I, care include un sistem audio Bose Premium cu nouă difuzoare și un Head-Up Display. Iar tehnologia QuietTuning de la Buick ajută la reducerea și blocarea zgomotului venit din afară.

Crossoverul Buick Envision facelift va apărea pe piața americană din această vară. Prețul de pornire este de 37.295 de dolari.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise