(video) KIA introduce sistemul Terrain Mode pe noul Sorento

Cea de a patra generație a modelului KIA Sorento va fi echipată cu noul sistem Terrain Mode în momentul începerii vânzărilor în Europa, în a doua jumătate a anului 2020.

Sistemul va oferi șoferilor noului Sorento o îmbunătățire a tracțiunii, stabilității și controlului la rularea pe nisip, zăpadă și noroi, cu moduri de condus dedicate pentru fiecare.

Sistemul va face ca versiunile echipate cu tracțiune integrală ale noului SUV să fie mai capabile ca niciodată la rularea pe o multitudine de suprafețe cu aderență scăzută.

Utilizând selectorul Mode Select, situat pe consola centrală, șoferii pot active sistemul Terrain Mode pentru a alege între modurile Mud, Snow și Sand (noroi, zăpadă, nisip). Sistemul optimizează în mod automat livrarea puterii către roți pentru a se potrivi cel mai bine fiecărui scenariu, ajustând cuplul motorului și distribuția către punți, dar și caracteristicile sistemului de control al stabilității.

De asemenea, sistemul Terrain Mode ajustează timpii de schimbare a vitezelor pentru cele două transmisii disponibile (transmisia cu dublu ambreiaj și opt trepte pentru modelele diesel și transmisia automată cu șase trepte pentru versiunile hybrid pe benzină), pentru a se adapta diferitelor suprafețe de rulare.

“Sorento a fost întotdeauna un automobil foarte capabil, iar noua generație demonstrează modul în care KIA a dezvoltat acest model pentru era modernă. Prima generație a modelului Sorento, lansată în 2003, cupla sistemul de tracțiune integrală cu un șasiu robust, separat de caroserie, transformându-l într-un performer solid în toate condițiile de rulare. 17 ani mai târziu, modelul din a patra generație folosește o tehnologie avansată pentru sistemul de propulsie, pentru a-i îmbunătăți și mai mult performanțele.

Noul Sorento este mai capabil ca niciodată și este proiectat să ofere șoferilor o încredere mai mare și un control mai bun la volan. Noul model combină în mod inteligent tracțiunea integrală și o structură unitară, puternică a șasiului (monococă) cu noul sistem Terrain Mode. Prin urmare, are reacții mai rapide la schimbarea condițiilor de rulare și permite șoferilor să se bucure de o rulare fără efort”, a explicat Pablo Martinez Masip, director de planificare a produselor și prețuri la KIA Motors Europe.

  • Modul de condus Snow – pentru sporturile de iarnă și climatele mai reci

Modul de condus Snow al noului Sorento este ideal pentru șoferi în anotimpurile reci sau pentru familiile care se implică în mod regulat în sporturile de iarnă. Optimizat pentru deplasarea pe suprafețe cu aderență scăzută sau suprafețe cu gheață, modul Snow limitează automat cuplul motor pentru a evita patinarea, în timp ce împarte cât mai egal tracțiunea între cele patru roți.

În același timp, Sistemul de control al tracțiunii (TCS) aplică cu exactitate și discreție o forță de frânare limitată roților, pentru a optimiza tracțiunea. În același timp, transmisia folosește schimbări mai scurte ale treptelor de viteză, menținând turația motorului scăzută, pentru a preveni alunecarea roților.

  • Modul de condus Mud – pentru participanții la festivaluri în natură și condusul pe drumuri de țară / forestiere

Modul de condus Mud oferă o tracțiune și un control mai bun pentru șoferii care abordează trasee și câmpuri noroioase – soluția perfectă pentru șoferii din mediul rural sau chiar participanții la festivalurile care se desfășoară pe câmpuri îmbibate de ploaie.

Pentru a obține o deplasare facilă în astfel de condiții, roțile sunt antrenate pe baza unui algoritm de schimbare a treptelor ușor întârziat, cu aplicarea lină a cuplului motor pe întregul sistem de tracțiune integrală (AWD) și cu o forță de frânare mai puternică aplicată diferențiat prin sistemul de control al tracțiunii (TCS). Acest lucru ajută automobilul să continue deplasarea fără a rămâne blocat în noroi.

  • Modul de condus Sand – pentru iubitorii de plajă

Modul de condus Sand îi ajută pe șoferii noului Sorento să traverseze cu încredere traseele cu nisip, plajele și chiar deșerturile. Acesta ajută la evitarea riscului ca automobilul să rămână împotmolit, prin combinarea unui nivel ridicat al cuplului motorului cu schimbări întârziate ale treptelor de viteză, distribuind cuplul cât mai uniform pe întregul sistem AWD.

În modul de condus Sand, sistemul de control al tracțiunii (TCS) oferă, de asemenea, niveluri mai mari ale forței de frânare, ceea ce permite sistemului să distribuie un cuplu cât mai mare la roți, după necesități.

Pe lângă cele trei moduri mai există unul Eco – pentru eficienţă maximă, Sport – pentru ca maşina să-şi utilizeze forţele maxime, dar şi unul Smart pentru setări individuale.

https://autoblog.md/video-kia-a-inceput-sa-produca-noul-sorento-suv-ul-va-ajunge-si-poate-fi-comandat-deja-in-moldova/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/