(video) Divizia de performanță Hyundai N anunţă trei maşini şi prezintă două

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

Astăzi, 15 iulie, în cadrul Hyundai N Day, divizia de performanţă a producătorului auto coreean anunţă trei automobile, dar a prezentat deocamdată două! Cel păstrat deocamdată în secret, dar observat la teste camuflat, este IONIQ 5 N – primul model electric de înaltă performanţă al Hyundai – care va fi lansat în 2023.

Divizia N își dezvăluie viziunea de electrificare pentru a demonstra angajamentul companiei față de tehnologiile cu zero emisii axate pe viitor. Modelele RN22e și N Vision 74 sunt exemple inspiraționale ale viziunii de electrificare, fiind mai exact două prototipuri perfect mobile, care vor servi drept laboratoare pe roţi pentru a demonstra ambiția Hyundai Motor de a deveni lider în viitorul cu zero emisii.

Atât RN22e, cât și N Vision 74 vor continua să fie testate și verificate de inginerii Hyundai, astfel încât viitoarele mașini stradale N să poată fi echipate cu tehnologiile lor avansate!

Caracteristici cheie ale RN22e:

 • Oferă performanțe pregătite pentru circuitul de curse prin rafinarea și optimizarea platformei E-GMP Hyundai, împachetată într-un design bazat pe cel mai nou IONIQ 6.
 • Modelul dispune de un sistem de vectorizare a cuplului printr-un ambreiaj dublu. În plus, piese imprimate 3D sunt menită să reducă din greutate și păstrează rigiditatea pentru un atac mai bun în curbe. Echipat cu AWD, oferă o distribuție optimizată a cuplului în funcție de diferite moduri de conducere, care permite șoferilor să aleagă puterea cuplului pe roțile din față și din spate.
 • Având etriere monobloc cu patru pistoane și discuri de frână hibride de 400 mm, capacitatea de frânare a fost adaptată la greutatea sistemului său electric de putere (PE) şi la dinamică. În plus, Hyundai N va folosi RN22e pentru a studia modul în care să ofere o mișcare dinamică cu frânare regenerativă, care controlează cu precizie girația și atacul în viraje.
 • RN22e mai oferă N Sound+, care generează sunet din difuzoarele interioare și exterioare, pentru o senzație de condus dinamică. În plus, N e-shift integrează vibrația și senzația de schimbare a unor trepte de viteză cu N Sound+.
 • Pentru a maximiza performanța, Hyundai N a adăugat detalii inspirate de motorsport. Prin garda la sol redusă și aripile evazate s-a obținut un design cu un stance lat și robust. În timp ce menține designul lui IONIQ 6, bara de protecție frontală inferioară a fost proiectată pentru a fi sportivă. Cu această estetică funcțională, RN22e și-ar putea îmbunătăți răcirea și aerodinamica.
 • Maşina măsoară 4.915 x 2.023 x 1.479 x 2.950 mm. Are două motoare electrice cu un total de 585 CP şi 740 Nm (putere similară cu cea a modelului KIA EV6 GT). Are o baterie de 77.4 kWh, capabilă să fie încărcată rapid de la 10 la 80% în mai puţin de 18 minute, datorită unui sistem electric al platformei de 800V. Viteza maximă depășește 250 de km/h, spre deosebire de 185 km/h la cât e limitată pentru modelul standard IONIQ 6.

Caracteristici cheie ale N Vision 74:

 • Dispune de un sistem fuel cell hybrid pe bază de hidrogen.
 • În ceea ce privește designul, N Vision 74 aduce un omagiu conceptului Hyundai Pony Coupe din 1974, care a fost dezvoltat de legendarul designer Giorgetto Giugiaro. Conceptul a fost apoi integrat în prototipuri pentru prima mașină sport de serie de la Hyundai. Deși nu a putut ajunge în final la producție, atitudinea îndrăzneață a dat tonul pentru întreaga companie. Interpretarea mai dispune de iluminare Parametric Pixel.
 • N Vision 74 ridică atitudinea îndrăzneață a conceptului Pony Coupe într-un viitor design Hyundai, reinterpretând în același timp interiorul ca un spațiu de divertisment, fără a pierde arhitectura pură a conceptului Pony Coupe. Este echipat cu un cockpit centrat pe șofer, cu un amestec de elemente de patrimoniu și design modern, cum ar fi un panou de bord digital și butoane analogice.
 • Măsurând 4.952 mm lungime, 1.995 mm în lățime și 1.331 mm în înălțime, pe un ampatament de 2.905 mm, este numit primul laborator rulant de înaltă performanță construit pe cel mai avansat sistem de pile de combustie pe bază de hidrogen pe care Hyundai N l-a creat vreodată.
 • Inginerii Hyundai au dezvoltat o structură hibridă cu o baterie electrică în combinație cu un sistem FCEV, care este plasat într-un aspect complet nou. Având sistemul de celule de combustie și alimentarea electrică a bateriei împreună, eficiența de răcire este îmbunătățită, în timp ce ambele surse de alimentare cu energie pot fi utilizate în funcție de condițiile diferite de condus. Acest sistem logic reglat permite o mai bună vectorizare a cuplului de către motoarele duble din spate, permițând o experiență mai precisă și receptivă în curbe. 
 • Mai mult, N Vision 74 explorează echilibrul dintre performanță și răcire cu un sistem de răcire cu trei canale. Iar tehnologia de înaltă performanță este complet integrată în design pentru a îndeplini cerințele FCEV de management al căldurii. Cu o astfel de estetică funcțională, N Vision 74 explorează echilibrul dintre tehnologia de ultimă oră și designul iconic. Alături de capacitățile de realimentare rapidă pentru o autonomie generoasă, N Vision 74 garantează distracția la volan cu o sursă de energie durabilă prin aplicarea tehnologiilor de ultimă oră.
 • Modelul generează şi trimite exclusiv pe puntea din spate peste 680 CP şi peste 900 Nm de cuplu! Bateria electrică îi este de 62.4 kWh şi suportă încărcare rapidă prin sistem electric de 800V. Sistemul care transformă hidrogenul în energie electrică este capabil să producă maximum 95 kW şi i-a gazul dintr-un rezervor de 4.2 kg, care poate fi realimentat în cinci minute. Viteza maximă pe care o poate atinge maşina este de peste 250 km/h, iar autonomia îi poate depăşi 600 de km.

GALERIE FOTO:

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata