(video) Premieră: Noul Citroen C5 Aircross facelift – cum s-a schimbat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Vândut în peste 260.000 de exemplare de la lansarea sa în 2018, Citroën C5 Aircross se distinge în segmentul extrem de competitiv al SUV-urilor prin spațiul la bord, modularitatea sa și, mai presus de toate, prin confortul de neegalat în segment.

Savoir-faire al experienței mărcii în monovolume, interiorul oferit de C5 Aircross este o veritabilă semnătură pentru Citroën și îl diferențiază de concurență. C5 Aircross este, chiar și astăzi, o referință în materie de caracter practic și oferă o experiență la bord mai relaxantă. Acest sentiment este amplificat de versiunea plug-in hybrid, care reprezintă deja peste 30% din mix în Europa.

Noul Citroën C5 Aircross facelift devine acum mai matur și oferă un plus de calitate și de eleganță, în special în partea frontală.

Caracteristici cheie:

 • Mai mare și impunător din punct de vedere vizual, Citroën C5 Aircross introduce un nou limbaj de design, cu curbe ce dezvăluie linii mai structurate. Partea frontală propune o nouă față mai verticală și mai modernă, ce amplifică percepția lățimii vehiculului și personalitatea unui vehicul sigur și impunător, care oferă o atitudine mai încrezătoare.
  • Noul Citroën C5 Aircross afișează noul logo al mărcii, cu aşa-zise chevroane care se detașează de luminile de zi, marcând o evoluție față de celelalte modele din gamă, la care chevroanele se află în prelungirea DRL-urilor, grație unui bandou cromat. Chevroanele sunt acum lăcuite în negru și evidențiate cu crom, beneficiind de mai mult spațiu în centrul grilei.
  • Semnătura luminoasă cu LED în formă de V, specifică noii identității vizuale a mărcii Citroën, este fină și cizelată și primește un efect 3D, grație designului „piano keys”, pentru un aspect mai tehnologic și mai profund. Farurile LED Vision sunt acum mai discrete și mai întunecate, prelungind vizual grila neagră și accentuând robustețea vehiculului.
  • Logoul și semnătura luminoasă în formă de V sunt subliniate în partea inferioară a grilei de un bandou lăcuit în negru, proiectat cu atenție până la detaliile grafice: motivul chevroanelor care începe sub logo devine paralel cu designul „piano keys” propus de semnătura luminilor de zi.
  • Sub grilă, noul stil al zonei de admisie a aerului lărgește vizual partea frontală pentru o prezență mai impunătoare pe drum. Prizele de aer laterale, acum deschise și funcționale, par a fi sculptate de aer și îmbunătățesc aerodinamica vehiculului. Culoarea inserțiilor ce îmbracă prizele de aer laterale contribuie la urcarea în segment a vehiculului, cu nuanțe de Glossy Black și Dark Chrome. Principala admisie de aer din centru devine, de asemenea, mai dinamică și mai elegantă grație liniilor ascuțite ce amintesc de stilul prizelor de aer centrale care echipează modelele C4 și C5 X.
 • Noul scut pentru bara de protecție frontală oferă un plus de dinamism capătului și îi conferă un aspect mai elegant și de înaltă calitate. Acesta îmbracă nuanța Glossy Black pe nivelurile de echipare Live, Live Pack și Feel și nuanța Glossy Aluminium pe nivelurile de echipare Feel Pack, C-Series, Shine și Shine Pack.
 • Noul profil vertical și structurat al capotei amplifică încă de la prima vedere percepția de putere și robustețe. Acest upgrade se regăsește și în partea din spate, cu noile lentile pentru faruri acum structurate. C5 Aircross adoptă o postură distinctivă cu o capotă înălțată și orizontală și o suprafață vitrată înlănțuită la 360° ce găzduiește semnătura cromată în formă de „C” și amplifică efectul plutitor al pavilionului.
  • C5 Aircross adoptă în partea din spate o nouă semnătură luminoasă tridimensională cu LED. Blocurile optice au aceeași dimensiune și sunt echipate acum cu lentile structurate de culoare închisă, care pun în evidență cele trei module LED ce constituie semnătura luminoasă permanentă. Acest nou design modern accentuează eleganța și coerența cu semnătura luminoasă propusă de partea frontală. Designul „piano key” prezent, de asemenea, în partea din față, amplifică efectul 3D al semnăturii luminoase.
 • C5 păstrează toate elementele unui SUV puternic și sigur: gardă la sol de 230 mm, roți de mari dimensiuni cu diametru de 720 mm, elemente de protecție înlănțuite la 360°, printre care și Airbump, pasajele roților, barele de plafon distinctive și o poziție de condus dominantă.
 • Noi elemente de stil amplifică eleganța și modernitatea acestui SUV: jante din aliaj noi de 18 inci PULSAR bi-ton diamantate cu design aerodinamic foarte grafic și un joc subtil de culori și materiale între aluminiu și glossy black; noua nuanță Glossy Black pentru carcasele oglinzilor retrovizoare, disponibilă standard în toată gama, care amplifică eleganța și calitatea percepută; barele de plafon funcționale glossy black cu noi inserții matt black în partea inferioară; un nou design pentru pachetele de culoare destinate protecțiilor Airbump.
 • Pentru a răspunde cât mai bine așteptărilor clienților segmentului C-SUV, noul C5 Aircross facelift propune elemente de personalizare elegante ce ilustrează urcarea în segment a vehiculului.
  • C5 Aircross propune o nouă nuanță de caroserie Eclipse Blue, un albastru profund și elegant care se modifică în albastru închis, în funcție de lumina exterioară. Gama se restrânge acum în jurul nuanțelor preferate de clienți: Polar White, Pearlescent White, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey, la care se adaugă noua nuanță Eclipse Blue.
  • C5 Aircross oferă acum patru pachete de culoare noi ce afirmă caracterul și eleganța acestui SUV: Glossy Black, Dark Chrome, Anodized Bronze și Energetic Blue.
  • Plafonul negru bi-ton și barele de plafon negre, disponibile începând cu nivelul de echipare Shine, adaugă și mai mult rafinament vehiculului.
 • C5 Aircross primește un nou ecran tactil central de 10 inci care pare că plutește pe planșa de bord și imersează conducătorul auto și pasagerii într-un habitaclu mai modern. Noul ecran, de dimensiuni mai mari, oferă o ergonomie îmbunătățită, cu comenzi ale sistemului de climatizare ce pot fi accesate direct și un afișaj situat mai sus, pentru ca șoferul să nu își abată privirea de la drum.
  • Deflectoarele de aer se situează acum sub ecran și au primit un design nou, orizontal, pentru a fi și mai moderne.
  • Noul monitor va echipa versiunile cu navigație și versiunea Feel pentru modelele plug-in hybrid.
 • Panoul de bord digital de 12.3 inci, în totalitate personalizabil, afișează toate informațiile esențiale pentru condus direct în câmpul vizual al conducătorului auto: raportul privind hărțile de navigație, informații legate de sistemele de asistență la condus, informații privind funcționarea motorului hibrid etc. – pentru ca șoferul să conducă în deplină relaxare, fără a-și lua privirea de la drum.
 • C5 Aircross facelift este echipat cu noua generație de scaune Citroën Advanced Comfort, aflate deja în dotarea modelelor C4 și C5 X. Scaunele date dispun de spumă de înaltă densitate în mijloc, un strat suplimentar de spumă de 15 mm și o construcție specifică pentru a oferi tot ce este mai bun în materie de confort vizual, confort la ședere și confort la condus pe termen lung, grație unui tip special de spumă care rezistă la uzura în timp.
  • Pentru ca șoferul și pasagerul față să beneficieze de și mai mult confort, scaunele față pot fi încălzite și pot avea funcție de masaj!
 • Selecția de materiale și culori premium subliniază confortul și urcarea în segment. Scaunele beneficiază de o nouă tapițerie modernă și structurată pentru echiparea de mijloc, tapițerie nouă Alcantara delicată la atingere pe nivelul de echipare Shine și tapițerie din piele perforată vârf de gamă, disponibilă opțional.
  • Cotierele și consola centrală sunt îmbrăcate într-un material textil nou cu efect de piele neagră.
  • Planșa de bord prezintă noi inserții din material textil cu efect de piele neagră structurată.
 • Ambianța modernă propusă de echiparea de bază și cele patru ambianțe noi Advanced Comfort creează o atmosferă premium, mai elegantă și mai dinamică. O nouă cusătură albastră decorează scaunele, portierele ușilor și planșa de bord pe toate ambianțele, într-un mod coerent și elegant.
  • Ambianța Wild Black înlocuiește ambianța Wild Grey, ce propune un mix de material textil structurat Flamine Black și material textil gri cu efect de piele gri cu cusături albastre.
  • Ambianța Urban Black combină o nouă tapițerie Alcantara neagră cu un material textil negru cu efect de piele.
  • Ambianța Metropolitan Black înlocuiește actuala ambianță Metropolitan Grey cu un mix de piele granulată neagră și material textil gri cu efect de piele.
  • Ambianța Hype Black destinată nivelurilor de echipare vârf de gamă propune un mix de piele perforată Paloma și piele Blue Nappa.
 • Noua consolă centrală, de mari dimensiuni și înaltă, a fost modernizată cu inserții de material textil cu efect de piele, pus în valoare de linii de design cromate ce subliniază, pe cutiile de viteze automate, configurația mai ergonomică a comenzilor.
  • Un nou selector de viteze e-Toggle elegant și hi-tech, un nou buton pentru selectarea modurilor de condus ce încorporează funcția Grip Control și, pe versiunile plug-in-hybrid, alegerea intuitivă a modului de condus dorit (Electric, Hybrid sau Sport).
  • Consola centrală este echipată cu un torpedo de mari dimensiuni care oferă două porturi USB și un încărcător wireless.

Reprezentant demn al confortului ce face parte din ADN-ul mărcii Citroën, noul C5 Aircross facelift păstrează toate elementele cu care se remarcă în segment și care participă la o experiență globală axată pe starea de bine și ușurința în utilizare:

 • Suspensia cu amortizare hidraulică progresivă, o exclusivitate a mărcii Citroën, amplifică filtrarea imperfecțiunilor drumului și oferă pasagerilor deplasări într-un confort absolut, cu un veritabil efect de „covor zburător”.
 • Fiind singurul SUV din segment care oferă trei scaune spate individuale, culisante, înclinabile și escamotabile, C5 Aircross oferă o modularitate demnă de universul monovolumelor. Volumul portbagajului este un record în segment: de la 580 la 720 litri pe versiunile non hibride și de la 460 la 600 litri pe versiunile hibride.
 • În cele din urmă, o atenție specială a fost acordată tratamentului acustic, cu opțiunea de a beneficia de geamuri față laminate acustic ce amplifică efectul de cocon din habitaclu.

Oferta unei motorizări plug-in hybrid pentru versiunile de la mijlocul gamei amplifică și mai mult starea de bine la bord, grație beneficiilor oferite de condusul în modul electric pentru traseele cotidiene de până la 55 km și o autonomie nelimitată pentru traseele lungi, grație motorului pe benzină.

 • Motorul plug-in-hybrid (benzinar cu patru cilindri de 1.6 litri şi 181 CP + electromotor de 110 CP pentru un total de 225 CP) permite o rulare silențioasă și fără vibrații în modul electric la viteze de până la 135 km/h și oferă un cuplu de 320 Nm disponibil instant, ce asigură un confort permanent la utilizare. Cu zero emisii de CO2 în modul electric, C5 Aircross poate accesa zonele urbane unde circulația vehiculelor cu motoare termice este interzisă.
 • Clienții SUV-ului C5 Aircross Plug-In Hybrid beneficiază, de asemenea, de o serie de servicii ce facilitează încărcarea: cu gestionare direct din vehicul sau de pe smartphone și cu posibilitatea de a programa încărcarea la ora dorită. Încărcarea rapidă poate fi efectuată până la 100% în mai puțin de 2 ore de la un Wallbox.
 • Alte motoare disponibile sunt doar: un turbo diesel de 1.5 litri (131 CP) + cutie mecanică sau automată în opt trepte şi un benzinar cu trei cilindri de 1.2 litri (131 CP) + cutie automată.

C5 Aircross oferă în continuare şi o gamă largă de tehnologii de ultimă generație pentru a îmbunătăți confortul și siguranța de zi cu zi a pasagerilor de la bord. Conducătorul auto beneficiază de 20 de sisteme de asistență la condus, printre care Highway Driver Assist, sistemul de condus autonom de nivel 2 ce asociază Adaptive Cruise Control cu funcția Stop & Go și sistemul de menținere a benzii de rulare, pentru un sentiment amplificat de siguranță.

În Europa, vânzările de mașini restilizate vor începe până la sfârșitul primului trimestru.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise