(video) Premieră: Noul Ford Bronco DR – doar pentru off-road sportiv profesionist

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ford prezintă o primă variaţie a noului Bronco pentru curse sportive în off-road. Se numeşte Bronco DR (de la Desert Racer) şi ceva ne spune că modelul va servi drept bază pentru viitorul Bronco Raptor, aşteptat în 2022!

Modelul va fi construit într-un număr limitat şi va putea fi cumpărat de oricine, deşi acces pe drumurile publice, legal, nu va avea.

Caracteristici cheie:

  • Are un exterior şi interior adaptat la maxim pentru capacitate sporită în off-road, dar şi greutate redusă. La careva elemente de confort clienţii ar face bine să nu se aştepte! Modelul nu are geamuri laterale şi nici sistem de climatizare, în schimb bare de protecţie ranforsate şi corpuri de iluminat suplimentare.
  • În ciuda asemănării cu un Bronco de serie, corpul variantei DR este complet original. Panourile exterioare sunt realizate din materiale compozite (fibră de sticlă). Sub acestea stă o structură sudată din țevi din oțel, iar un cadru de siguranță este integrat în interior. În partea posterioară există un compartiment deschid dedicat pentru transportul roţilor de rezervă.
  • Dacă versiunea de top a modelului stradal are în prezent un V6 turbo pe benzină, atunci Bronco DR este echipat cu un V8 Coyote de 5.0 litri de a treia generaţie cu o capacitate de peste 400 CP, preparat de Ford Performance! Acesta este cuplat la o transmisie hidromecanică cu 10 rapoarte, cu demultiplicator, preluată de la F-150.
  • Mașina are o suspensie originală dezvoltată de Multimatic cu o serie de piese şi braţe din aluminiu, alături de amortizoare Positional Selective DSSV cu rezervoare de 80 mm încărcate cu fluid special.
  • Comparativ cu modelul de serie Bronco Badlands, cursa suspensiei față este mărită cu 55.1%, iar cea din spate cu 58.6%! Unghiul de atac îi este de 47 grade, cel de rampă de 33 grade, iar cel de degajare (ieşire) de 37 grade! Ecartamentul pe faţă îi este de 1.872 mm, iar pe spate e cu 10 mm mai mic.
  • Pe lângă suspensie, aceste unghiuri sunt asigurate şi de roţile pentru condus extrem, cu jante de 17 inci şi anvelope all-season BFGoodrich Mud-Terrain T/A KM3 de 37 de inci (940 mm) în diametru!
  • Mai are un diferenţial frontal şi altul posterior cu funcţie de blocare controlată electronic. A preluat frânele cu disc de la Bronco-ul de producție, dar cu plăcuțe mai performante, în timp ce sistemul de direcție asistat electric dispune de articulații interioare modificate.
  • Greutatea maşinii este de 2.800 kg. Un rezervor de benzină de 246 litri este montat sub podea.
  • O cușcă de siguranță completă optimizată FEA de Multimatic, cu tuburi integrate OE ACCRA, va proteja doi oameni care vor sta pe scaune de curse. Pilotul va obţine toate informaţiile necesare printr-un afişaj Motec C187 și un sistem de achiziție de date CAN, cu acces opțional la date bazat pe cloud.

Primele 50 de maşini vor fi gata spre sfârşitul lui 2022 şi sunt planificate spre a fi utilizate inclusiv în raliul Baja 1000. Preţul de start va fi de aproximativ 250.000 de dolari bucata!

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/