(video) Premieră: Noul McLaren Artura Spider va intra în sezonul estival cu 700 CP

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Noul McLaren Artura Spider se prezintă în calitate de prima decapotabilă hibridă de înaltă performanță a mărcii. Și față de Artura Coupe are o serie de modernizări, inclusiv mai multă putere, mai multă performanță și cere o implicare mai mare a șoferului.

Caracteristici cheie:

  • Noul Spider și noul Coupe sunt desemnate ca modele din gama anului 2025 acum. Ambele sunt disponibile pentru comandă, iar livrările vor începe de la jumătatea anului 2024 (în funcție de regiune).
  • Grupul propulsor avansat cu V6 twin-turbo de 3.0 litri și un electromotor produce acum o putere combinată de 700 CP. Raportul putere-volum al benzinarului este de peste 200 CP/litru. Cuplul maxim combinat se ridică la 720 Nm. Motorul electric oferă un cuplu tranzitoriu de până la 225 Nm, asigurând răspuns instantaneu la accelerație.
  • Procesul de condiționare a motorului, care reduce emisiile vehiculului prin încălzirea convertorului catalitic înainte de a porni motorul cu combustie, a fost recalibrat pentru confortul șoferului și este acum cu până la 90% mai rapid când este selectat prima dată la pornire.
  • Artura Spider este cel mai ușor supercar din clasă, depășind rivalii cu până la 83 kg. Raportul remarcabil putere-greutate este de 480 CP/tonă. Greutatea uscată mașinii este de 1.457 kg oferă niveluri palpitante de performanță, comparativ cu cele 1.395 kg ale Artura Coupe.
  • Accelerația feroce a lui Artura Spider este aproape imposibil de distins de coupe: 0-100 km/h în 3.0 secunde; 0-200 km/h în 8.4 secunde; 0-300 km/h în 21.6 secunde. Viteza maximă e limitată la 330 km/h.
  • Autonomia electrică se ridică la 33 km. Viteza maximă în acest mod este de 130 km/h.

Artura Spider este numită cea mai eficientă decapotabilă McLaren din toate timpurile. În ciclul WLTP arată un consum mixt de 4.8 litri la 100 km și 108 g/km emisii de CO2.

  • Un design modificat de montare (noi suporturi) a unității de propulsie îmbunătățește agilitatea dinamică și precizia. Calibrarea transmisiei revizuită și noua funcție de pre-fill oferă schimbări cu 25% mai rapide. Schimbarea manuală a treptelor și setările modurilor dinamice McLaren, toate sunt accesibile fără a lua mâinile de pe volan.
  • Ratele de răspuns ale sistemului de suspensie Proactive Damping Control au crescut cu până la 90%, îmbunătățind reacția la intervenția șoferului și la modificările suprafeței drumului. Puterea de frânare mai mare e posibilă datorită a noi canale de răcire a frânelor. Și Artura Spider folosește discuri carbon-ceramice, alături de etriere mai bune din aluminiu ușor.
  • Precizia dinamică este îmbunătățită suplimentar de tehnologia Pirelli Cyber Tire. Cuprinzând hardware și software integrate cu sistemele electronice ale lui Artura și având un senzor electronic în interiorul fiecărei anvelope, Pirelli Cyber Tire generează date în timp real care le permit șoferilor să ajusteze limitele presiunii în anvelope, exploatând pe deplin potențialul anvelopelor montate. 
    • Iar sistemul de anulare a zgomotului de la Pirelli (PNCS), care utilizează un dispozitiv de absorbție a sunetului în interiorul peretelui anvelopei pentru a reduce vibrațiile și zgomotul, este, de asemenea, disponibil.
  • Anvelopa P ZERO montată standard are un model asimetric al benzii de rulare. Anvelopa opțională P ZERO CORSA este concepută pentru utilizare atât pe șosea, cât și pe pistă și prezintă compuși folosiți în curse și modele unice ale benzii de rulare. AP ZERO WINTER este de asemenea disponibilă.
  • Un crescendo de sunet de la eșapamentul reproiectat îl învăluie pe șofer, în special cu plafonul sau luneta încălzită coborâtă (opțional e valabil un eșapament sport).
    • Hard-top-ul retractabil electric (cu ajutorul a opt mici motoare electrice), realizat dintr-un singur panou din fibră de carbon și compozit, se montează ori se scoate în 11 secunde, la viteze de până la 50 km/h.

Opțional, panoul de acoperiș poate fi dotat cu sticlă ce poate deveni opacă sau transparentă. Chiar și învelișul parbrizului a fost revizuit.

  • Eficiență aerotermală este optimizată pe Artura Spider cu patru sisteme de conducte separate pentru a crește fluxul de aer de răcire a motorului și extragerea căldurii, reducând în același timp zgomotul în cabină. Cocoașele din spate sunt complet noi, vizibil mai sculptate și încorporează structura anti răsturnare. Capacul sub care se ascunde acoperișul are o structură ușoară din compozit de carbon.
  • Sistemul de infotainment (MIS II) cu ecran tactil HD facilitează configurarea sistemelor avansate de asistență a șoferului (ADAS). Acesta suportă standard Apple CarPlay. Un încărcător wireless pentru telefoane este o opțiune (în menține vertical). Funcțiile Blindspot Monitoring și Cross-Traffic Detection sunt disponibile pentru prima dată. Iar Recunoașterea semnelor rutiere și Avertizarea de părăsire a benzii sunt acum dotări standard.
  • Scaunul inovator McLaren Clubsport este montat standard pe majoritatea piețelor. Suportul lombar reglabil poate fi specificat ca o caracteristică suplimentară. Șoferii care doresc un scaun mai tradițional, dar totuși sportiv adecvat, pot opta pentru scaunele Confort reglabile electric, încălzite și cu memorie.
  • Printre altele, sunt valabile noi culori pentru caroserie și noi jante. Iar insignele pot fi negre „Stealth” (argintii opțional).
  • Pentru mașină se oferă o garanție generală de cinci ani (fără limită de km), pentru baterie una de șase ani (sau 75.000 km), iar una de 10 ani e împotriva coroziunii la perforarea caroseriei. Aceste garanții pot fi extinse. De asemenea, este inclus un plan de service pe trei ani, precum și un pachet de asistență rutieră pe cinci ani.

Într-un final, un anunț pentru proprietarii de Artura Coupe. Producătorul propune un upgrade de putere gratuit cu 20 de cai (storși din V6), pentru a avea la fel un total de 700 CP.

Prețul de start pentru Artura Spider este de 221.500 de lire sterline. Există alte trei specificații interioare la alegere, pe lângă cea standard, fiecare disponibilă pentru alte 5.050 de lire.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise