(video) Premieră: Noul Porsche 911 Carrera T

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Porsche a decis să facă disponibil şi în noua generaţie 911 modelul Carrera T, anterior existând doar în gama primei generaţii 911 (între 1968-1973) şi ulterior între anii 2017-2019.

Litera „T” înseamnă touring (turism) și descrie modele care oferă o experiență de condus pură cu echipamente deosebit de sportive. Iar izolarea fonică redusă înseamnă că automobilul este mai uşor, dar şi sunetul motorului boxer cu șase cilindri este mai bine şi frumos auzit în habitaclu.

Caracteristici cheie:

  • Are un motor biturbo de 3.0 litri, cu şase cilindri, care produce 385 CP şi 450 Nm. Poate face 0-100 km/h în 4.5 secunde şi atinge maximum 291 km/h.
  • Echiparea standard de la Carrera S cu transmisie manuală cu şapte trepte este sporită de Porsche Torque Vectoring (PTV) cu blocare mecanică a diferențialului spate. Alternativ este disponibil un PDK cu opt trepte.
  • Noul 911 Carrera T mai vine standard cu pachetul Sport Chrono și suspensia sport PASM (-10 mm gardă la sol) – caracteristici pe care doar Carrera T le oferă în combinație cu motorul de 385 CP – disponibile opțional pe 911 Carrera S!
  • La cerere, noul Carrera T poate fi comandat și cu direcția opțională pe puntea din spate, care este rezervată în mod normal doar pentru modelele Carrera S și cele mai superioare.
  • Are jante de 20 și 21 de inchi Titanium Grey Carrera S în față și, respectiv, în spate, cu anvelope de dimensiuni 245/35 (față) și 305/30 (spate). 911 Carrera T mai vine standard cu volan sport GT, sistem de evacuare sport și Scaune Sport Plus (reglabile electric în patru direcții). 
  • Cu o greutate de doar 1.470 kg, 911 Carrera T cu transmisie manuală este cel mai uşor 911 cu motor entry-level, fiind cu 35 kg mai ușor decât 911 Carrera de bază cu un PDK standard cu opt trepte (apropo, Porsche menţionează că modelul 911 de bază nu mai este valabil cu o cutie manuală). Dincolo de scaunele din spate omise și de izolația redusă, sticla ușoară și o baterie ușoară reduc și mai multă greutate.
  • La exterior, Porsche 911 Carrera T iese în evidență față de restul liniei de modele cu detalii în Dark Grey. Elemente contrastante, cum ar fi ornamentele superioare și inferioare ale oglinzilor exterioare, noile logouri de pe uşi şi din spate, precum și benzile ornamentale de pe grila capacului din spate au culoarea Agate Grey. Parbrizul are și el o nuanță superioară gri. Țevile de evacuare sunt de culoare neagră lucioasă.
  • Decorații negre mat și incrustații decorative negre lucioase completează interiorul modelului. 
    • Clienții care doresc și mai multă distincție pot alege opţionalul Carrera T interior package. În acest caz, primesc centuri de siguranță suplimentare în culorile contrastante Slate Grey sau Lizard Green. 
    • Același lucru este valabil și pentru cusăturile decorative, logoul 911 în relief de pe tetiere și dungile din centrul scaunului. 
    • Covorașele oferă, de asemenea, sigla și cusăturile în culorile contrastante Lizard Green sau Slate Grey ca opțiune.
    • Apropo, Carrera T interior package este oferit cu un interior care propune opţional mai multă piele. Cotierele de pe panourile ușilor și consola centrală sunt, de asemenea, din piele, împreună cu părțile superioare ale planșei de bord și ale panourilor uşilor.
  • 911 Carrera T oferă opțional scaunele Adaptive Sports Seats Plus (reglabile electric în 18 direcții), precum și scaune mai sportive și excepțional de ușoare, tip scoică, cu inserţii centrale cu material textil Race Tex. 
  • Noul 911 Carrera T este disponibil în patru culori solide de bază Black, White, Guards Red şi Racing Yellow, precum și în patru finisaje metalizate Deep Black, Gentian Blue, Ice Grey sau GT Silver. Culorile speciale disponibile sunt Chalk, Ruby Star Neo, Carmine Red, Shark Blue şi Python Green. Cumpărătorii modelului 911 Carrera T au și opțiunea de a folosi programul Paint to Sample, care oferă vopsea în peste 110 tonuri disponibile!
  • Acoperișul poate fi dotat opţional cu o trapă, opţional fiind şi din sticlă, iar încă o opţiune fiind acoperişul integral din fibră de carbon. Opţional este şi un aerokit exterior atrăgător, care schimbă barele de protecţie şi adaugă o aripă posterioară, printre altele.

Noul Porsche 911 Carrera T poate fi comandat acum şi va ajunge la dealeri din februarie 2023. Preţul de start în Republica Moldova îi este de 119.600 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise