(video) No comment: O dovadă că treceri supraînălțate pentru pietoni nu vor rezolva probleme accidentelor cu aceştia

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Strada Florilor din Chişinău este una din câteva pe care se întâlnesc treceri pietonale supraînălţate, tocmai trei la număr, conform planului. Chiar dacă se ridică la şapte centimetri deasupra carosabilului original, iată o dovadă că acestea nu oferă o suficientă protecție pentru a fi evitate accidente. Priviţi cu ce viteză s-a apropiat un conducător auto de această trecere, iar dacă nu exista vreun pieton pe aceasta, cu ce viteză ar fi trecut peste…

Este clar că în această situație o parte din vină pentru aceste circumstanţe periculoase o poartă şi conducătorul trotinetei, care probabil habar nu are sau ignoră complet regulile aprobate prin lege anul trecut anume pentru astfel de participanți la trafic (vezi şi secţiunea a 16-a din RCR), inclusiv cea care nu permite transportul de persoane, indiferent de vârstă și modul de transportare, dar mai ales fără vreo cască.

Însă dacă ar fi să lăsăm la o parte noile reguli, bărbatul iresponsabil a ignorat până şi regula elementară, aplicabilă şi bicicliştilor: nu se permite traversarea trecerilor pentru pietoni în mişcare pe vehicul! RCR interzice expres asta! Trecerile sunt exclusiv pentru pietoni, iar pietoni se consideră şi persoanele care duc alături bicicleta/trotineta!

Conform unui martor, tipul face zilnic asta şi îşi pune în pericol copilul…

Autor video: facebook.com/Денис Черненко

Vezi şi:

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise