(video) Premieră: Noul Porsche Macan GTS facelift poate face acum 0-100 km/h în sub 5 secunde

Porsche completează familia actualizată Macan cu versiunea care a fost mereu deosebit de sportivă. Noul Macan GTS facelift se lansează cu un motor puternic, șasiu orientat spre performanță, design caracteristic și echipament îmbunătățit.

Motorul V6 biturbo de 2.9 litri (acum fiind instalat cel de pe Macan Turbo în locul celui de pe Macan S, însă deforţat) produce acum cu 20 de CP mai mulţi (380 CP) în comparație cu modelul predecesor. În combinație cu o nouă transmisie PDK adaptată cu şapte trepte şi dublu ambreiaj, sistemului de tracţiune integrală cu un cuplaj pentru conectarea punţii faţă și pachetul opțional Sport Chrono, Macan GTS poate accelera de la zero la 100 km/h în 4.7 secunde, cu trei zecimi mai repede decât înainte (fără Sport Chrono poate face în 4.9 secunde, anterior 5.2 s). Poate atinge şi o viteză maximă limitată de 261 km/h (+5 km/h).

Acustic, sistemul de evacuare sport standard, adaptat special pentru GTS, accentuează plăcerea de a conduce acest SUV. Motorul V6 se află în centrul experienței de sunet. Dispunerea centrală a perechii de turbocompresoare în interiorul V-ului le permite să aibă o reacție deosebit de directă. Cuplul maxim de 520 Nm (+20 Nm) este disponibil pe plajă largă de turaţii: între 1.750 şi 5.000 rpm.

Cel mai sportiv model Macan poate ajunge să înregistreze un consum mediu de 9.6 litri la 100 de km.

Printre altele, noul membru al familiei de SUV-uri compacte Porsche a obținut abrevierea GTS, care reprezintă “Gran Turismo Sport”, datorită dinamicii sale de conducere deosebite. Sistemul de control al amortizării active Porsche Active Suspension Management (PASM) a fost reglat special. Șasiul a fost, de asemenea, coborât cu 15 milimetri pentru o dinamică laterală mai mare. Suspensia de aer adaptivă este disponibilă opțional, prin care garda la sol mai poate coborî cu încă 10 milimetri.

În combinație cu jantele standard de 20 inci RS Spyder Design și frânele din fontă de dimensiuni generoase (360 x 36 milimetri în față, 330 x 22 milimetri în spate), noul Macan GTS impresionează prin agilitatea și receptivitatea unui sports car adevărat.

Ca o opțiune, decelerarea poate fi îmbunătățită prin intermediul mecanismelor de frânare Porsche Surface Coated (PSCB) cu acoperire din carbură de wolfram sau cele carbo-ceramice Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB).

Noul Macan GTS subliniază, de asemenea, statutul său sportiv excepțional. Pachetul standard Sport Design, care include un kit exterior aerodinamic diferit de cel al unui model standard, conferă mașinii un aspect caracteristic. Bara de protecţie frontală și secțiunea față sunt caracterizate de elemente finisate în negru – o caracteristică distinctivă a tuturor modelelor Porsche GTS.

Farurile LED cu sistem Porsche Dynamic Light System (PDLS) și stopurile tridimensionale cu o bară de lumină LED sunt de asemenea întunecate. Farurile LED pot fi comandate opțional cu finisare neagră pe interior şi cu PDLS Plus.

Șasiul care coboară cu 15 milimetri, jantele de 20 inci RS Spyder Design cu finisare în negru lucios-satinat, etrierele de frână roșii și accentele în negru lucios, subliniază, de asemenea, aspectul de înaltă performanță. Culoarea neagră mai este folosită pentru a scoate în evidenţă difuzorul posterior şi terminaţiile eşapamentului.

În habitaclu, materialele de înaltă calitate, cum ar fi Alcantara de pe părţile centrale ale scaunelor, cotiera de lângă consola centrală și panourile portierelor, precum și inserţiile din aluminiu periat, sunt la ordinea zilei în acest model. Volanul sport multifuncțional, cu janta volanului acoperită piele fină și cu padele de schimbare manuală a treptelor cutiei de viteze este oferit standard. La fel în echipare de bază vin şi scaunele sport, exclusive pentru GTS, cu reglare pe opt poziţii și suporturi laterale pronunțate pentru un sprijin stabil în timpul virajelor dinamice.

Tapițeria din piele în culoare Carmine Red sau Crayon cu inserţii suplimentare din Alcantara și accente de culoare, sistemul BOSE Surround Sound și un nou panou cu funcție de încărcare prin inducţie electromagnetică a telefoanelor compatibile se numără printre numeroasele opțiuni de personalizare. De asemenea, un Cruise Control adaptiv care include şi Traffic Jam Assist, Park Assist cu o cameră video spate și Surround View, un parbriz încălzit și un ionizator, de asemenea toate opţionale, cresc siguranța și confortul.

Noul Macan GTS facelift este disponibil la comandă acum. În ţara noastră preţul de start este 73.500 de euro.

Vezi şi:

(video) Test Drive: Porsche Macan facelift

(foto) Premieră: Noul Porsche Macan Turbo facelift a primit o doză suplimentară de 40 CP

https://autoblog.md/video-noul-porsche-macan-s-facelift-a-primit-un-nou-motor-v6-turbo-iata-cat-costa-in-moldova/

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/