(video) Premieră: Noul Ram 1500 TRX – distrugătorul lui Ford F-150 Raptor, cu 712 CP şi preţ maxim de peste 100000 de dolari

Ford F-150 Raptor are un sfârşit un prim concurent direct! Noul pickup Ram 1500 va fi disponibil din acest an într-o versiune extremă numită TRX.

Producătorul numeşte creaţia prezentată acum câteva ore cel mai rapid și mai puternic pickup produs în masă din lume!

Caracteristici cheie:

  • Sub capotă are un motor HEMI V8 Supercharged de 6.2 litri volum, care produce 712 CP și 881 Nm de cuplu, spre deosebire de cei 456 CP şi 691 Nm cât îi oferă deja vechiul F-150 Raptor din al său V6 twin-turbo de 3.5 litri. Urmează să vedem ce va propune noul F-150 Raptor 😉
  • Cutia de viteze îi este una automată ZF cu opt rapoarte.
  • Poate face 0-97 km/h în 4.5 secunde, 0-161 km/h în 10.5 secunde, iar 402 metri îi poate parcurge în 12.9 secunde. Viteza maximă îi este limitată la 190 km/h.
  • Şasiul modelului a fost serios ranforsat comparativ cu cel al unui Ram 1500 obişnuit, demultiplicatorul a fost modificat, iar puntea din spate de model Dana 60 a fost echipată cu un diferenţial cu blocare controlată electronic.
  • Dispune de o suspensie nouă şi modificată serios pentru a face capabilă această maşină chiar să participe la curse de mare viteză prin off-road, dacă va fi necesarul. Noile amortizoarele adaptive Bilstein Black Hawk e2 au un diametru de 64 mm. Au fost modificate şi arcurile prezente pe ambele punţi. Ca urmare, cursa suspensiilor în comparație cu versiunea de bază a pickup-ului a crescut cu peste 40% și depășește acum 330 mm. Garda la sol la fel a fost mărită cu 50 mm, până la 300 mm.
  • Ecartamentele au fost mărite cu 150 mm pe ambele punţi pentru o deplasare mai cu încredere la viteze mari, iar lăţimea maşinii a crescut cu 200 mm comparativ cu un Ram 1500 obişnuit, inclusiv datorită arcurilor aripilor şi noilor roţi off-road. Acestea din urmă sunt formate din anvelope Goodyear Wrangler Territory şi jante de 18 inci. Dimensiunea roţilor este de 325/65 R18 şi au la exterior un diametru total de 35 inci (812.8 mm)!
  • Cei de la Ram mai spun că pe puntea din faţă a noului 1500 TRX sunt instalate cele mai mari discuri de frână din segment – 381 mm.
  • Adâncimea maximă a unui vad de apă prin care poate trece nu trebuie să depăşească 813 mm! Poate tracta remorci cu o greutate de peste 3.6 tone, iar în benă doar 594 kg.
  • Din punct de vedere al designului exterior, maşina are un kit diferit cu noi elemente precum bare de protecţie diferite, faruri şi stopuri fumurii, grilă neagră de radiator, arcuri extinse cu aplicaţii negre, o grilă de radiator cu o priză de aer funcţională, panouri de protecţie a dedesubtului motorului, punţii faţă, demultiplicatorului, carterului transmisiei şi rezervorului de benzină, printre altele.
  • În habitaclu noi sunt: levierul cutiei de viteze, unul tradiţional în loc de cel rotativ; un volan sport, turtit în partea inferioară şi cu padele din aluminiu în spatele său; tapiţerie din piele cu cusături contrastante roşii; inserţii decorative din fibră de carbon (opţionale); noi meniuri pe panoul de bord şi în sistemul multimedia; etc.
  • Apropo, modelul a fost dotat şi cu un sistem Launch Control pentru un start mai eficient de pe loc.

Preţul de start al modelului în SUA este de 69.995 de dolari, însă accesând configuratorul şi adăugând toate opţiunile posibile, existând apropo şi o serie de accesorii de la Mopar, am aflat că preţul total poate depăşi suma de 100.000 de dolari!

La momentul lansării pe piaţă în SUA, din ultimul trimestru al lui 2020, va fi disponibil într-o ediţie limitată la 702 exemplare – Ram TRX 1500 Launch Edition (primele imagini din galeria foto ataşată mai jos). TRX Launch Edition se distinge vizual prin vopseaua Anvil Gray, care va fi exclusivă ediției. În interior, fiecare TRX Launch Edition primește o insignă specială din aluminiu, pe lângă un TRX Level 2 Equipment Group, inserţii din fibră de carbon, pachet de accent de culoare, Head-up Display, jante unice, sistem audio premium Harman Kardon cu 19 difuzoare (900 W), acoperiș panoramic cu două panouri și inserţii grafice pe caroserie.

Sunetul motorului:

Evenimentul de prezentare în reluare:

Mai multe detalii despre maşină (în engleză):

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

GALERIE VIDEO:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/