(video) Premieră: Noul Range Rover Velar facelift – primul model Land Rover cu o consolă centrală curată

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Iată şi prima premieră auto a lunii februarie. Land Rover introduce facelift-ul pentru Velar, model prezentat în deja îndepărtatul 1 martie 2017. Britanicii au pregătit mai multe modificări pentru acest SUV elegant şi sportiv, fiind descrise într-un comunicat de presă de practic 40 de pagini! Ce este deci nou?

Caracteristici cheie:

  • O nouă grilă de radiator se combină cu plafonul plutitor caracteristic, talia neîntreruptă și mânerele retractabile ale uşilor. Noi sunt şi farurile Pixel LED subțiri, care oferă un aspect tehnic asemănător unei bijuterii și o vizibilitate optimizată, alături de stopurile LED cu aspect 3D.
    • Noi mai sunt bara de protecție posterioară inferioară, prezentând țevi de eșapament ascunse pentru un aspect curat și elegant, dar și o serie de accente întunecate.
    • Două noi opțiuni de culoare se alătură paletei exterioare: Metallic Varesine Blue şi Premium Metallic Zadar Grey.
    • Unghiul rapid al parbrizului curge în acoperișul plutitor caracteristic, care poate fi specificat fie în culoarea caroseriei, fie în Narvik Black. Opțiunile de acoperiș panoramic fix și glisant evidențiază spațiul interior excepțional.
    • Pe hayon se mai regăseşte, în partea superioară, o lampă stop de lungime completă. Ascunsă până la luminat și cu o lentilă clară, folosește tehnologia de ghidare a luminii cu micro-optică integrată pentru a crea o lumină netedă și omogenă.
  • Standard pe Dynamic HSE și Autobiography, farurile Pixel LED au trei ori mai multe LED-uri decât farurile Matrix LED. Fiecare far are patru module de pixeli, cu 67 de LED-uri controlate cu precizie în fiecare, pentru a se adapta cu precizie la condițiile și drumul din față și pentru a oferi cel mai eficient fascicul luminos.
    • Tehnologia Dynamic Bend Lighting folosește datele de viteză și direcție pentru a ilumina colțurile și marginile întunecate ale drumului, în timp ce faza lungă poate focaliza lumina la aproape jumătate de kilometru în față, pentru o vizibilitate optimă. 
    • Capabil să arunce umbre în jurul a patru obiecte care se apropie și să evite orbirea lor, Adaptive Driving Beam se adaptează automat la viteza vehiculului, proiectând un fascicul lat la viteze mici și un fascicul mai intens și mai lung la peste 70 km/h.
  • La interior, cea mai recentă evoluție a sistemului de infotainment Pivi Pro formează piesa centrală: o singură interfață de sticlă curbată plutitoare de 11.4 inchi este poziționată ergonomic mai sus și la îndemână mai ușor, pentru a ajuta la minimizarea distracției și a reflexiilor de lumină.
    • Noul Range Rover Velar este primul model al mărcii care dispune de noua generație de infotainment Pivi Pro, care acum încorporează comenzi pentru toate funcțiile cheie ale vehiculului în noul ecran tactil din sticlă curbată.
    • Comenzile pentru climă, scaune și volumul audio sunt întotdeauna vizibile pe fiecare parte a ecranului prin intermediul noilor bare laterale, cu comenzi glisante multifuncționale pe ambele părți. Aceste butoane virtuale sunt întotdeauna vizibile și oferă acces imediat la articolele utilizate frecvent, inclusiv comenzile individuale ale temperaturii pentru ocupanții din față, volumul audio și modurile Terrain Response.
    • La începutul fiecărei călătorii, șoferii primesc un panou Pre-Drive pentru acces rapid la funcțiile utilizate în mod obișnuit, cum ar fi dezaburirea geamurilor sau încălzirea în scaune. Odată ce maşina pornește din loc, acesta dispare pentru a dezvălui familiarul ecran de pornire cu trei panouri, care poate fi personalizat inteligent.
    • Pentru un plus de confort, comenzile suplimentare din barele laterale vizibile permanent includ comenzi rapide pentru media și navigaţie, camere și pentru dezaburirea ferestrelor.
    • Sistemul de infotainment a fost obiectul unor teste și dezvoltări ample, atât digitale, cât și fizice, cu testeri umani, pentru a reduce timpul de activitate și interacțiune și pentru a oferi cea mai prietenoasă experiență tehnologică posibilă. Aproximativ 80% dintre sarcini pot fi efectuate în două atingeri ale ecranului.
    • Pivi Pro acceptă conectivitate Apple CarPlay şi Android Auto wireless, dar şi actualizări OTA, în timp ce Wireless Device Charging – dintr-o nouă zonă de depozitare în consola centrală – oferă o încărcare rapidă imediată a telefonului și reduce nevoia de cabluri.
    • Noul Range Rover Velar facelift este, de asemenea, activat pentru Wi-Fi cu un plan de date, asigurându-se că ocupanții rămân distrați și conectați. Pivi Pro dispune de două eSIM-uri și arhitectură bazată pe cloud, ceea ce înseamnă că oferă acces complet la o gamă de aplicații online – inclusiv Spotify și Deezer – care sunt integrate în sistemul de infotainment.
    • Amazon Alexa aduce un nou nivel de confort, oferind posibilitatea de a controla diverse setări și funcții folosind comenzi vocale naturale, reducând în același timp potențialul de distragere a atenției. Alexa este încorporat în Pivi Pro și poate fi activat pur și simplu rostind „Alexa” sau atingând butonul Alexa de pe ecranul tactil.
    • Pentru o navigaţie simplă, şi what3words este integrat în Pivi Pro. Tehnologia inteligentă de cartografiere împarte globul într-o grilă de pătrate de 3×3 m, fiecăruia fiindu-i atribuită o combinație unică de trei cuvinte aleatorii pentru a oferi o adresă what3words. Cu aceste cuvinte, șoferii pot naviga către o locație exactă și precisă.
  • Range Rover Velar continuă să ofere o opțiune de cabină fără piele, cu noi modele de textură a tapițeriei și materiale. Opțiunea fără piele combină lâna de la experții danezi în textile Kvadrat, cu inserții textile din poliuretan Ultrafabrics, prezentând un nou model de perforare Diamond Herringbone. Inspirat de croirile la comandă, amestecurile de lână Kvadrat sunt cu 58% mai ușoare decât pielea și oferă un aspect modern.
    • Materialul textil inovator a fost supus unor teste interne riguroase de durabilitate în laboratorul de materiale Range Rover pentru a se asigura că oferă robustețe obișnuită pe toată durata de viață a vehiculului, trecând prin 60.000 de cicluri de testare la abraziune – echivalentul a 10 ani de utilizare – împreună cu testare UV capabilă să simuleze într-o lună o expunere pe o perioadă de trei ani, permanentă şi directă, la lumina puternică a soarelui.
    • Sunt introduse patru noi culori pentru piele: Cloud, Chimen, Raven Blue și Deep Garnet. Acestea sunt completate de o selecție atentă de detalii, inclusiv noul Moonlight Chrome pe volan, împrejurimile consolei centrale și deflectoarele de ventilație. Finisajele din aluminiu anodizat deschis/închis la culoare, ori garniturile tactile în Shadow Grey din furnir de lemn de frasin, îi subliniază eleganța.
  • Cabina confortabilă a lui Velar minimizează zgomotul rutier cu tehnologia de pionierat Active Road Noise Cancellation, oferind cel mai silențios vehicul din clasa sa. Această tehnologie detectează frecvențele externe și procesează automat un sunet în contra fază prin sistemul audio al vehiculului, reducând nivelurile generale de zgomot interior cu minimum 4dB – echivalentul micșorării volumului cu patru pași.
  • O gamă de sisteme audio puternice Meridian este condusă de sistemul opțional Meridian 3D Surround Sound System, prin care muzica este redată prin până la 17 difuzoare și 750W putere.
  • Cel mai recent sistem Cabin Air Purification Plus este disponibil ca parte a pachetului opțional Confort (sau standard pentru Autobiography) pentru a ajuta la promovarea bunăstării și vigilenței ocupanților, cu scopul de a oferi o calitate superioară a aerului. Managementul CO2 și filtrarea aerului din cabină cu un filtru PM2.5 îmbunătățesc mediul în cabină prin monitorizarea aerului interior și exterior și ajustând în consecință.
    • Pentru activare, clienții pot apăsa pur și simplu butonul Purify de pe pagina Calitatea aerului din Pivi Pro și pot reduce nivelul de alergeni sau particule dăunătoare din interior. 
    • De asemenea, sistemul combină tehnologia nanoe™ X pentru a combate agenții patogeni și pentru a ajuta la reducerea semnificativă a mirosurilor, bacteriilor și alergenilor.
    • Fiecare ocupant își poate selecta temperatura interioară ideală folosind climatizarea pe patru zone.
  • Iar Configurable Cabin Lighting oferă o gamă de 30 de culori interioare pentru a ilumina ușile, consola și zona picioarelor, fiind parte a pachetului opțional Comfort Pack. Temele de culoare presetate facilitează găsirea combinației perfecte.
  • Modelul va fi disponibil în specificațiile S, Dynamic SE, Dynamic HSE şi Autobiography (în premieră).
    • Vehiculele Dynamic oferă un plus de prezență vizuală cu noile detalii Satin Burnished Copper, în timp ce Autobiography își amplifică ADN-ul cu inscripții exclusive în Satin Burnished Copper și jantele din aliaj de 22 de inchi în gloss dark grey cu un finisaj contrastant diamantat.
    • La interior, Velar Autobiography dispune de piele Windsor, cu un headlining suedecloth, fațete Shadow Grey Ash, scaune frontale încălzite, ventilate şi cu masaj, alături de sistemul Meridian 3D Surround.
  • Cea mai recentă generație de motoare Ingenium pe benzină și diesel este disponibilă cu tehnologia MHEV de 48V pentru o eficiență sporită și o livrare de putere, folosind un demaror-generator integrat cu centură (BiSG) pentru a colecta energia pierdută de obicei la decelerare. Aceasta este stocată într-o baterie compactă litiu-ion de 48V de sub podeaua portbagajului. Poate redistribui energia pentru a ajuta la accelerare, oferind în același timp un sistem start-stop mai rafinat și mai receptiv. Motorizările disponibile:
    • P250 – benzinar de 2.0 litri şi cu patru cilindri, cu 250 CP şi 365 Nm la 1.300-4.500 rpm, cutie automată cu opt trepte (nouă în combinaţie cu acest motor), AWD, 0-100 km/h în 7.5 secunde.
    • P340 – benzinar mild hybrid de 3.0 litri şi cu şase cilindri, cu 340 CP şi 480 Nm la 1.500-4.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD, 0-100 km/h în 6.3 secunde.
    • P400 – benzinar mild hybrid de 3.0 litri şi cu şase cilindri, cu 400 CP şi 550 Nm la 2.000-5.000 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD, 0-100 km/h în 5.5 secunde.
    • D200 – diesel mild hybrid de 2.0 litri şi cu patru cilindri, cu 204 CP şi 430 Nm la 1.750-2.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD.
    • D300 – diesel mild hybrid de 3.0 litri şi cu şase cilindri, cu 300 CP şi 650 Nm la 1.500-2.500 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD, 0-100 km/h în 6.5 secunde.
    • P400e – plug-in hybrid cu benzinar de 2.0 litri şi cu patru cilindri (300 CP) + motor electric de 105 kW, cu 404 CP şi 640 Nm cuplu la 1.500-4.400 rpm, cutie automată cu opt trepte, AWD, 0-100 km/h în 5.4 secunde, viteză maximă 209 km/h (140 km/h în mod electric).
      • Prin creșterea capacităţii bateriei cu 12%, până la 19.2 kW, autonomia electrică a crescut până la 64 km (+21%), în timp ce emisiile totale de CO2 sunt de 38 g/km pe ciclul WLTP, cu un consum mixt de combustibil de 1.6 l/100 km. Autonomia combinată cu benzină-electricitate se ridică la 684 km.
      • Cu avantajul suplimentar al capacității de încărcare rapidă DC (50 kW, 0-80% în 30 de minute), clienții vor putea finaliza călătoriile zilnice folosind puterea electrică mai uşor ca niciodată.
      • Acasă se poate încărca de la 0 la 100% folosind un încărcător de curent alternativ de 7 kW în aproximativ 2.5 ore.
  • Confortul și rafinamentul marca Range Rover sunt asigurate de configurațiile avansate ale șasiului și suspensiilor. Suspensia pneumatică electronică opțională oferă confort liniștit, menținându-și calmul pe drumurile mai accidentate, în același timp netezind denivelările cu Adaptive Dynamics, un sistem avansat de șasiu care variază continuu forțele de amortizare la fiecare roată.
    • Suspensia opţională oferă o gardă la sol maximală de 251 mm şi funcţia Elegant Arrival, care coboară maşina cu 40 mm la îmbarcare/debarcare, plus Auto Access Height, care reduce înălţimea până la 1.638 mm dacă este nevoie de trecut prin spaţii scunde, plus Active Speed Lowering, care apasă coboară automat maşina la peste 105 km/h.
    • Adaptive Dynamics este standard pentru toate modelele cu șase cilindri și PHEV, precum și pentru toate modelele cu patru cilindri în specificația Dynamic HSE. Există chiar și o calibrare specifică pentru conducerea în off-road.
    • Performanța supremă pe toate terenurile este, de asemenea, garantată, cu o capacitate asigurată datorită unui sistem inteligent de tracțiune integrală la cerere (AWD). Oferă o distribuție optimă a cuplului pentru a se potrivi condițiilor, fie că se conduce dinamic pe șosea, fie că pornește de pe loc pe suprafețe alunecoase.
    • Sistemul Terrain Response 2 este accesibil prin Pivi Pro și permite șoferului să ajusteze setările vehiculului pentru a se potrivi cu mediul de condus. Fiecare mod modifică calibrarea motorului, transmisiei, sistemului de tracțiune integrală, suspensiei și sistemelor de control al stabilității pentru tracțiune optimă.

Noul Range Rover Velar facelift este disponibil pentru a comandă acum. În Marea Britanie costă de la 54.000 de lire sterline.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/