În Moldova pot fi confecționate plăcuţe de 3300 de euro pentru automobile şi de 1500 de euro pentru tractoare

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În Republica Moldova s-au scumpit din nou şi semnificativ plăcuţele de înmatriculare personalizate, deşi ultima majorare a lor a fost de la 1 iunie 2021. Noua listă de preţuri a intrat în vigoare de la 1 august 2022 fără ca să ştim şi am fost nevoiţi să căutăm detalii în urma unor semnale primite de la cititori.

FOTO: autogespot.com

Noua listă de preţuri a fost inclusă într-un proiect de hotărâre de Guvern (votat la şedinţa Guvernului din 27 iulie) cu o serie de reduceri de tarife pentru acte precum paşapoarte, acte de identitate şi alte extrase, dar fără ca să fie scoasă în vreo evidenţă.

Prin acelaşi proiect s-a mai propus majorarea coeficienților aplicați la calcularea tarifelor pentru serviciile de confecționare și eliberare a plăcilor cu simboluri solicitate.

Astfel spus, dacă anterior cel mai scump număr personalizat pentru un automobil costase 33.000 de lei, noul preţ este de 63.800 lei (3.300 euro după cursul de schimb actual)! Iar dacă cea mai accesibilă combinaţie personalizată pentru un automobil costa anterior 2.200 de lei, mai nou costă 3.300 lei.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/08/preturi-numere-personalizate.pdf”]

Încă o noutate ar fi că serviciul suplimentar privind confecționarea și eliberarea plăcilor cu simboluri solicitate, cu tarif majorat, în funcție de combinația de litere și cifre solicitată, care era valabil până în luna august doar pentru plăcile pentru automobile, remorcile acestora și motociclete, acum se extinde şi asupra tractoarelor şi remorcilor acestora.

Solicitarea a parvenit din partea Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Tehnică „Intehagro”, instituția responsabilă pentru înmatricularea tractoarelor, altor maşini şi mecanisme autopropulsate, precum și remorcilor tractoarelor.

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/08/preturi-numere-personalizate-tractoare.pdf”]

Tariful standard pentru confecţionarea unui set de plăcuţe, din combinaţii aleatorii de trei litere şi trei cifre, va rămâne în continuare de 550 de lei!

Cmentariile sunt închise