(video) Premieră la Le Mans: Toyota GR H2 Racing Concept

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Într-o conferință de presă a Automobile Club de l’Ouest (ACO) la Circuit de la Sarthe, în vestul Franței, pe 9 iunie, președintele Toyota Motor Corporation, Akio Toyoda, a dezvăluit pentru prima dată prototipul vehiculului cu motor pe hidrogen GR H2 Racing Concept!

Dezvoltat pentru a participa în competiţii în viitor, dezvelirea prototipului a fost stimulată de un anunț recent al ACO, organizatorul Le Mans 24 Hours, că va permite vehiculelor cu motor pe bază de hidrogen să concureze — pe lângă vehiculele electrice cu pile de combustie — într-o clasă dedicată programată pentru deschidere în 2025.

„Felicitările mele pentru ACO și pentru toți cei implicați la aniversarea a 100 de ani de la prima ediție Le Mans 24h. Le Mans este un loc în care concurăm nu numai într-una dintre celebrele curse din lume, ci și un loc în care putem depăși granițele tehnologiei – un loc în care putem realiza viitorul. Suntem recunoscători ACO și Le Mans pentru că ne oferă această oportunitate unică de a împărtăși eforturile noastre cu întreaga lume.

Scopul meu este să obțin neutralitatea carbonului în sporturile cu motor fără a sacrifica nimic în ceea ce privește performanța sau entuziasmul. Așteptăm cu nerăbdare noua noastră mașină de curse în noua clasă Le Mans H2. Sunetul, cuplul, dinamica, totul este acolo. Nu numai că re-imaginăm mașina de curse, ci o facem cu zero emisii. Iată următorii 100 de ani de steaguri în carouri!”

Akio Toyoda

În afară de formele frumoase, singurele mărimi comunicate (5.100 x 2.050 mm) şi singurul detaliu despre unitatea de propulsie (combină un sistem hibrid cu un motor care consumă hidrogen lichid), la momentul dat nu mai ştim nimic despre maşină.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise