(video) Toyota a prezentat conceptul Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

TOYOTA GAZOO Racing (TGR) a dezvăluit conceptul Prius 24h Le Mans Centennial GR Edition la „Japan. Endless Discovery” – o expoziție comună organizată de Organizația Națională de Turism din Japonia (JNTO), Mazda Motor Corporation (Mazda) și TGR în cadrul Manufacturers’ Village de la Le Mans, Franța. Noul concept de vehicul aduce un omagiu celebrului maraton de 24 de ore.

Vehiculul-concept are la bază modelul Prius de ultimă generaţie şi, potrivit Toyota, atinge performanțe excelente de condus, în parte datorită jantelor sale exclusive și pieselor aerodinamice de performanță inspirate de GR010 HYBRID. Este mai lat cu 50 mm, măsurând la acest capitol 1.830 mm, în timp ce garda la sol îi este redusă cu 30 mm (până la 120 mm).

Modelul dispune de noi praguri, aripioare Canard, o aripă posterioară, un nou difuzor posterior, o nouă bară de protecţie frontală cu proiectoare de lumină suplimentare, o capotă din fibră de carbon, o suspensie modificată, ecartamente mai late cu 40 mm, anvelope 235/50R18 şi jante aerodinamice, extensii pentru arcurile roţilor, o serie de autocolante şi altele. În cabină are scaune sport și ornamente specifice.

În baza acestui concept este aşteptată lansarea unei versiuni GR Sport a noului Prius.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise