(video) Premieră: Noul Renault Express Van. Prin ce diferă faţă de un Kangoo Van

Noul Renault Express Van a fost lansată în paralel cu noua generaţie Kangoo Van. Principalele diferenţe între cele două sunt aspectul şi preţul, Express Van fiind mai accesibil pentru că este de facto un facelift pentru actuala generaţie Dacia/Renault Dokker.

De notat că Renault a mai folosit denumirea Express pentru un model. Acesta a existat în perioada anilor 1985-2000 şi a fost predecesorul primei generaţii Kangoo care a apărut în 1997.

https://www.youtube.com/watch?v=QiUv3x-TcwM

Caracteristici cheie:

Design exterior:

  • Noul Express Van își exprimă robustețea cu o parte frontală asertivă: grila înaltă și capota lărgită, bara de protecție față. Noul Express Van folosește codurile stilistice distincte ale gamei de utilitare Renault și împrumută unele dintre codurile de design ale noului Kangoo Van, ca de exemplu semnătura luminoasă C-Shape, care împreună cu noile faruri cu halogen și lupa dublă oferă cu până la 90% mai multă intensitate la fază lungă (+60% la fază scurtă).
  • Aripile, ușile din față și ușa laterală glisantă au fost reproiectate cu linii fluide pentru a dezvălui o caroserie fără sudură și simplificată. Design-ul dreptunghiular al ușii face spațiul interior ușor accesibil.
  • Mânerele robuste și orizontale ale ușilor se integrează perfect în aspectul general. Unele caracteristici de design îndeplinesc, în același timp și o funcție, cum ar fi protecția pragului ușii, roțile de 15 inci și capacele de calitate ale butucului de mărime medie. Oglinzile exterioare oferă o vizibilitate excelentă. Aerodinamica a fost regândita pentru a spori fluxul de aer și pentru a optimiza consumul de combustibil.
  • Noul Express Van are un design elegant. În față, linia ridicată a capotei ascunde ștergătoarele de parbriz, jeturile de apă și balamalele. Inelul de prindere frontal a fost încorporat în capacul farurilor de ceață. În spate, încuietorile ușilor au fost îndepărtate pentru securitate sporită și protecție antifurt.
  • Caroseria noului Express Van vine în culoarea Iron Blue și alte patru opțiuni de culori comune cu noul Kangoo Van: două nuanțe opace, Glacier White și Urban Grey, și două metalice, Highland Gray și Pearl Black. Desigur, culorile pot fi personalizate pentru a se potrivi codurilor de culoare specifice clienților cu flote mari.

Design interior, spaţii de depozitare şi conectivitate:

  • Interiorul încorporează un tablou de bord modern orizontal, cu linii clare, care evidențiază volumul habitaclului. Garnitura ușilor și a plafonului aduce armonie la bord. Inserțiile cromate de pe volan, comenzile climatice și mânerele interioare ale ușilor evidențiază designul funcțional al noului Express Van.
  • Noul Express Van oferă un interior confortabil, cu scaune elegante, suport lateral sporit pentru piept și umeri și tetiere mari și moderne. Șoferul poate modifica ușor înălțimea (+/- 40 mm) și lungimea (+/- 110 mm) scaunului, precum și înălțimea centurii de siguranță și a volanului. Pentru un confort și mai mare la condus, scaunul șoferului este disponibil cu o cotieră opțională. Nu în ultimul rând, acustica a fost optimizată pentru a reduce oboseala șoferului.
  • Podeaua noului Express Van este acoperită cu un strat de plastic robust, ușor de menținut și curățat. Opțional, poate fi echipat cu tapițerie, care este mai rezistentă la utilizarea intensă a profesioniștilor care necesită numeroase intrări și ieșiri în și din vehicul.
  • Cu aproape 48 de litri de spațiu de depozitare record în cabină și un volum de încărcare de 3.3 până la 3.7 m³, noul Express Van oferă cel mai generos spațiu de stocare de pe piață. Situate în locuri strategice, treisprezece spații de depozitare simplifică viața de zi cu zi pentru profesioniști. Acestea sunt:
    • Depozitare deasupra volanului (1.2 litri);
    • Depozit volan lateral stânga (0.8 litri);
    • Depozitare ușă (2 x 2.9 litri) care oferă suport pentru o sticlă de 1.5 litri;
    • Depozitare cabină peste acoperiș (21.8 litri);
    • Cutie pentru mănuși (7.4) sau 6.8 litri pentru versiunea de buzunar gol;
    • Depozitare centrală a tabloului de bord deschis (4.2 litri);
    • Două suporturi pentru pahare (2 x 0.5 litri) în fața levierului cutiei de viteze și depozitare în spatele frânei de mână (0.4 litri);
    • Spațiu mare de stocare deschis (3.8 litri), în locul unui airbag frontal pentru pasager;
    • Spațiu de stocare mic (0.2 litri) cu Radio Connect R & Go.
  • Disponibil cu Radio Connect R & Go, noul Express Van încorporează un ecran tactil de 8 inci (color, format landscape), iar atunci când este echipat cu sistemul multimedia Renault EASY LINK vine împreună cu două difuzoare și două tweetere pentru un confort acustic optim.
  • Compatibil cu recunoașterea vocală, poate rula fie Android Auto, fie Apple CarPlay prin cablu, astfel încât să vă puteți bucura de aplicațiile preferate, să trimiteți și să primiți mesaje text, să efectuați apeluri, să ascultați muzică și să utilizați în continuare asistenții vocali Google Voice și SIRI, respectând în același timp regulile codului rutier și fără a vă expune riscurilor.
  • Versiunea cu sistem de navigație 2D/3D facilitează ghidarea și localizează intersecțiile etc. Foarte util, vă permite să navigați fără a avea semnal GPS, datorită unui giroscop intern!
  • Prin intermediul aplicației R & Go Radio Connect cu Bluetooth puteți accesa funcțiile telefonului și vehiculului dvs. într-un mod ergonomic și intuitiv.
  • Oferind mai mult decât standardele pieței, noul Express Van vine echipat cu trei prize USB pentru a le face viața mai ușoară profesioniștilor. Un port USB este amplasat pe interfața de comandă a radioului și alte două în compartimentul de depozitare de deasupra volanului. Conexiunea este completată de patru prize de 12 V, dintre care una se află în zona de încărcare și este utilă pentru reîncărcarea bateriilor uneltelor necesare.
  • Noul Express Van integrează şi un încărcător cu inducție cu o putere de 15 W care permite încărcarea smartphone-ului și utilizarea simultană a aplicațiilor.

Zonă de încărcare:

  • Noul Express Van are cele mai bune dimensiuni din categoria sa: 1.91 m spațiu de încărcare pe podea (cu peretele despărțitor acoperit complet) într-un vehicul lung de 4.39 m;
  • Ușa laterală glisantă are 716 mm și cea mai mare lățime de pe piață. Pentru a facilita accesul la mărfuri și pentru a simplifica încărcarea și descărcarea, noul Express Van este echipat cu uși și în partea din spate 2/3 – 1/3 oferind o lățime și mai largă de deschidere.
  • Are cel mai bun raport dintre lungimea de încărcare (cu partiție completă) și lungimea vehiculului, care are 1.91 m lungime utilă. Această lungime de încărcare poate fi mărită la 2.36 m cu scaunul pasagerului retras și partiția din plasă pivotată. Noul Express Van oferă astfel un volum de încărcare cuprins între 3.3 și 3.7 m³.
  • Noul Express Van are o sarcină utilă de până la 780 kg în versiunea pe benzină și 650 kg în versiunea diesel. În plus, pentru a transporta și mai mult, un cârlig de remorcare de tip standard este disponibilă opțional.
  • Noul Express Van este echipat cu elementele esențiale. Pentru a asigura și a facilita încărcarea, vehiculul este echipat cu șase inele de ancorare pivotante la sol, patru pe lateral (opțional) și iluminare aeriană de până la 18 W (LED opțional). Tasta cu trei butoane (rabatabilă sau nu) deblochează spațiul de încărcare independent de cabina din față. În funcție de cerințe, sunt disponibile: covor de încărcare din cauciuc, depozitare în ușile glisante, podea din lemn antiderapantă sau panouri laterale din lemn.

Sisteme de asistenţă:

  • Camera Rear View Assist este amplasată deasupra ușilor din spate, oferind șoferului vizibilitate chiar și atunci când vehiculul este parcat. Vederea din spate este afișată pe un ecran de 5 inci situat în locul în care ar trebui să fie oglinda retrovizoare. Vederea este de fapt mai bună decât printr-o oglindă retrovizoare (fără grilaj, fără încărcătură, fără reflexiile de fereastră care reduc vizibilitatea). Acest sistem este prins de plafon, pornește automat la pornirea mașinii și funcționează atât ziua, cât și noaptea.
  • Pentru o manevrare mai sigură, noul Express Van a fost echipat cu o oglindă cu vedere panoramică. Oglinda convexă se află pe parasolarul din partea pasagerului. Oferă șoferului o vedere clară a ceea ce se întâmplă în punctul mort din dreapta, în ciuda structurii solide din tablă (deosebit de util la traversarea unei intersecții).
  • Și mai avem: avertizarea la unghi mort îl anunță pe șofer când un alt vehicul se află chiar în acel punct. Activ între 30-140 km/h, folosește patru senzori de mișcare pentru a acoperi ambele părți ale vehiculului. Detectează alte vehicule, inclusiv motociclete și camioane.
  • Altă caracteristică demnă de menționat este Trailer Stability Assist. Conectat la ESC, sistemul reduce oscilația remorcii, fără a limita viteza de conducere și îmbunătățește manevrabilitatea în condiții dificile cauzate de vânt sau starea drumului.
  • Noul Express Van este echipat cu Hill Start Assist, care alături de ESC menține vehiculul staționat timp de aproximativ două secunde, acolo unde panta are o înclinație mai mare de 3%. Frânele sunt apoi eliberate treptat.
  • Funcția Extended Grip (cu anvelope pentru toate condițiile) îmbunătățește tracțiunea la pornire și la viteză redusă pe solul moale, cu aderență redusă (pe șantier, praf, nisip dur, zăpadă, soluri umede etc.). Activ până la 50 km/h, permite șoferului să-și continue drumul în loc să patineze sau să se împotmolească.
  • Pentru mai multă siguranță în oraș și pe autostradă și pentru mai multă atenție în respectarea vitezei de circulație, noul Express Van este echipat cu Cruise Control și limitator de viteză, care se pot accesa foarte ușor datorită amplasării butoanelor pe volan.
  • Asistența la parcare față/spate facilitează manevrele prin indicarea sonoră a proximității obstacolelor aflate între 1.20 m și 30 cm. Cei patru senzori situați în fața și în spatele vehiculului contribuie la prevenirea riscului de impact ușor.
  • Pentru manevre de parcare și mai simple, noul Express are o cameră de marșarier cu feedback de imagine integrată în sistemul multimedia, cu suprapunere direcțională a liniei pe oglinda retrovizoare interioară: ideală pentru utilizarea în locuri înguste (străzile orașului, depozit) datorită faptului că dispune de un diametru de viraj de 11.4 m.

Motoarele disponibile:

  • În Europa, noul Express Van este comercializat cu motorul pe benzină 1.3 TCE 100 FAP (100 CP/200 Nm) și cu motorul 1.5 Blue dCi 75 și 95 diesel (75 CP/220 Nm și respectiv 95 CP/240 Nm). Acestea sunt cuplate la o transmisie manuală cu 6 trepte. Consumul combinat în ciclul WLTP începe de la 5.1 l/100 km (adică 133 g CO2/km) pentru motoarele diesel şi de la 6.7 l/100km (adică 152 g CO2/km) pentru motoarele pe benzină.
  • Un motor Ecoleader Diesel 1.5 Blue dCi 75 este disponibil cu o restricție de viteză de 100 km/h, garantând astfel un consum limitat de combustibil indiferent de stilul de condus al șoferului (economisind 0.5 l/100 km și 12 g CO2/km în ciclul combinat WLTP).
  • În plus, sistemul Eco-mode, care poate fi activat direct de pe tabloul de bord, oferă economii suplimentare de combustibil cu până la 12%. Indicatorul de schimbare a vitezei sugerează șoferului momentul optim al schimbării pentru economii suplimentare de până la 5%.
  • Este important de reținut că motoarele necesită revizie la un interval de 30.000 km sau la fiecare doi ani (oricare ar fi primul și în funcție de tipul de conducere al șoferului).
  • În afara Europei, noul Express Van este comercializat cu motorul pe benzină 1.6 SCe 110 CP (cu o cutie de viteze manuală cu 5 trepte) și cu motorul 1.5 Blue dCi 95 Diesel (cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte).

Această autoutilitară practică și eficientă este ideală pentru business-urile care caută cel mai bun vehicul, cu un bun raport calitate-preț și care să răspundă nevoilor lor esențiale. Fabricat la uzina Renault din Tanger, Maroc, Noul Express Van va fi comercializat în Europa și în întreaga lume începând cu aprilie 2021.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/