(video) Premieră: Noul VW Golf R facelift și ediția limitată Black

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

În ultimele șase luni, Volkswagen a actualizat toate variantele noului Golf 8 și a lăsat cea mai puternică versiune pentru desert. Acum, familia actualizată este completă. Noul Golf R facelift a fost prezentat în două caroserii.

Povestea de succes a modelului Golf R a început în 2002 cu legendarul Golf R32. Acesta și cei patru succesori de până acum au vândut peste 250.000 de unități.

Caracteristici cheie:

Schimbări vizuale

  • Principalele modificări sunt aceleași ca și pe mașinile non-R: faruri mai înguste, emblemă frontală cu iluminare, sistem multimedia MIB4 cu un ecran de 12.9 inchi, etc. Interesant mai este de remarcat că volanu-i are comenzi tactile, deși pe toate celelalte Golf-uri sunt comenzi fizice. Un Digital Cockpit Pro cu Sport Skin vine standard.
    • Șoferul și pasagerul din față stau pe scaune sport cu tetiere integrate.
    • Va exista din nou o tapițerie opțională din piele Nappa neagră cu elemente cu aspect de carbon cu aplicații albastre în zona laterală și un logo R în spătarul scaunului.
    • De asemenea, disponibile opțional, sunt aplicații interioare din fibră de carbon autentică.
  • Noua bară de protecție frontală are un design mai agresiv, cu “colți” deplasați spre centru și prize de aer mărite. Bara de protecție din spate nu s-a schimbat.
  • Opțiune este o jantă forjată de 19 inchi, numită Warmenau în onoarea regiunii din Wolfsburg, unde se află divizia R a companiei. Greutatea unei astfel de jante este de numai 8 kg.
  • Versiunea specială Black Edition este oferită imediat. Se distinge prin culoarea neagră a caroseriei și decor negru abundent. Chiar și farurile, țevile de eșapament și etrierele de frână sunt întunecate. Acest Golf R este echipat standard cu pachetul R-Performance.

Schimbări sub corp

  • Sub capotă este aceeași versiune a motorului turbo 2.0 TSI, care acum doi ani a apărut pe Golf R 20 Years Edition. Motorul produce 333 CP (+13) și 420 Nm.
  • Nu există schimbări în ceea ce privește cutia de viteze. Un DSG cu șapte trepte trimite puterea spre un sistem 4MOTION cu ambreiaje individuale care conectează roțile din spate și cu R-Performance Torque Vectoring. O cutie manuală cu șase trepte, anterior propusă numai în America de Nord, a fost eliminată definitiv.
  • Hatchback-ul actualizat are nevoie de aceleași 4.6 secunde pentru 0-100 km/h, precum versiunea specială aniversară. Golf R Variant necesită 4.8 secunde. Viteza maximă este limitată la 250 km/h, dar cu pachetul R-Performance se ridică la 270 km/h.
    • Pachetul mai include un spoiler posterior mărit, plus modurile de condus Special (adaptat pentru Nürburgring) și Drift, dar și GPS lap timer și G-meter.
  • Una dintre cele mai uimitoare noutăți este un nou mod Eco, inclus în configurația de bază. Mașina pornește în el de fiecare dată.
  • Un șasiu cu amortizoare adaptive DCC se oferă standard cel puțin în Germania.

Cel mai puternic și mai rapid Golf de producție va fi disponibil pentru comandă din luna iulie. Startul vânzărilor este setat pentru luna septembrie. În Germania costă 53.800 euro, iar pentru break se cer de la 55.100 euro. Golf R Black Edition costă minimum 58.440 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise