(video) Premieră pentru Chișinău – semafoare pentru bicicliști

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Semafoare pentru bicicliști au apărut pe str. 31 August 1989. Un total de 14 corpuri de semafoare se instalează astăzi în cele șapte intersecții semaforizate.

Semafoarele sunt o premieră pentru Chișinău, având ca scop sporirea siguranței pentru cei ce utilizează pista. Acestea se instalează pe ambele sensuri de deplasare și sunt activate imediat.

Deocamdată pe str. 31 August 1989 este amenajată cea mai lungă pistă pentru utilizatorii transportului alternativ din capitală.

Amintim, potrivit RCR, că pentru dirijarea circulaţiei bicicliştilor se utilizează semaforul pe fundalul semnalelor căruia este aplicat simbolul bicicletei sau semaforul care este însoţit de panoul 6.6.7.

În afara intersecţiilor, în cazul în care pista pentru biciclişti se intersectează cu drumul public şi această intersectare este nedirijată, conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, ciclomotoare trebuie să cedeze trecerea vehiculelor care circulă pe drum.

La intersecțiile cu circulația dirijată, precum și în cazul intersectării cu drumul, în afara intersecțiilor, a pistei pentru bicicliști cu circulația dirijată, conducătorii de biciclete, trotinete, biciclete și trotinete electrice, ciclomotoare trebuie să respecte semnificația semnalelor semaforului pentru bicicliști, iar în lipsa acestuia – ale semaforului general, atunci când se deplasează pe banda rezervată bicicliștilor.

Vezi și: (foto) Observație interesantă! După ploaie, apă rămâne pe proaspătul carosabil al străzii 31 August

Cmentariile sunt închise