(video) Probabil va putea merge temporar pe sub apă! Iată cum vede Jeep viitorul Wrangler electric

Producătorul de maşini Jeep îşi sărbătoreşte în acest an cea de-a 80-a aniversare de la fondare şi cu această ocazie a făcut public un filmuleţ care prezintă principalele sale modele istorice, dar şi ce va urma după 2021. O cale a electrificării este deja clar stabilită.

https://www.youtube.com/watch?v=vVLBzKyWjmc

Conform indiciilor din materialul video, modelul Wrangler complet electric va fi lansat în iulie 2025. Pe lângă faptul că va fi un SUV dedicat în mare parte aventurilor prin off-road, acesta va dispune de câteva dotări care ar putea deveni un standard pe maşini la acea vreme.

Printre acestea se numără, de exemplu, un sistem de recunoaștere biometrică a şoferului, de la distanţă, prin care se vor putea încărca şi aplica setările favorite chiar înainte să urce la volan.

O altă dotare va fi un sistem dinamic de monitorizare a presiunii în anvelope. Roţile maşinii vor putea detecta suprafeţele de care se ating şi sistemul va corecta în timp real presiunea pentru a putea depăşi mai uşor obstacolele!

Viitorul Wrangler electric va fi evident capabil să alimenteze cu energia din bateria sa un camping, ori să o împartă cu altă mașină. Încă o funcţie orientată spre off-road şi aventură va fi sincronizarea cu o dronă pentru ca aceasta să urmărească maşina pentru filmare sau supraveghere.

Până în 2030, cel mai probabil deja noua generaţie Wrangler, va avea capacitate de conducere complet autonomă. Clipul arată cum un cuplu alege să facă o drumeţie pe jos şi trimite maşina la destinaţie pentru ca să-i aştepte acolo. Și din moment ce mașina va putea să conducă singură, scaunele vor putea fi pliate pentru a se forma un pat, de pe care se va putea admira cerul înstelat din mers, de exemplu.

Nu în ultimul rând, deşi se precizează că imaginea este o ficţiune, viitorul Wrangler ar putea avea capacitatea de a parcurge vaduri de apă care îi depăşesc înălţimea sau râuri! Pentru aceasta va fi nevoie de o hidroizolare completă, fapt care poate necesita soluții nestandarde și foarte scumpe.

Vezi şi: (video) Strategia grupului Stellantis până în 2030: patru platforme electrice, trei tipuri de baterii și acapararea pieței

Cmentariile sunt închise