(video) Red Bull Advanced Technologies îşi anunţă propriul hypercar după implicarea şi realizarea modelului Valkyrie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Red Bull Advanced Technologies, brațul de inginerie de înaltă performanță a Red Bull Racing Group, a anunțat astăzi primele detalii ale primului său proiect de hypercar desenat, dezvoltat și fabricat în întregime cu forțele proprii.

Creat de Adrian Newey, directorul tehnic al echipei de Formula 1 Oracle Red Bull Racing și Red Bull Advanced Technologies, noul RB17 (denumire care nu a fost luată de niciun monopost) va fi o hipermașină cu două locuri, optimizată pentru experiența supremă de condus pe circuite.

Doar 50 de exemplare vor fi produse la Red Bull Technology Campus din Milton Keynes, startul lucrărilor fiind programat să înceapă în 2025. Va exista numai într-o specificaţie Track, de circuit, pentru cea mai pură execuție a unei hipermașini inspirate de F1.

Mai aflăm că prima mașină de producție venită de la Red Bull Racing Group are un preţ de start de 5.000.000 de lire sterline (fără taxe). Această proprietate include mai mult decât mașina, aducând o asociere strânsă cu echipa Red Bull Racing prin accesul la simulatoare, dezvoltarea programului vehiculului, antrenamentele și experiențe pe pistă. RB17 va fi susținut direct de fabrică, cu asistență de întreținere și întreținere adaptată fiecărui proprietar și profilului de utilizare al mașinii.

Proiectat în jurul unui monococ din compozit şi carbon, RB17 va avea de oferit şi cel mai avansat pachet de ground effect disponibil într-o mașină de serie. Ni se mai spune că va fi pus în mişcare de o unitate de propulsie hibridă cu un V8 la bază. Puterea totală generată va depăşi 1.116 CP.

Detaliile tehnice complete vor fi lansate în timp util, dar manifestările de interes pentru RB17 pot fi făcute de astăzi la adresa electronică RB17@redbulladvancedtechnologies.com

„RB17 marchează o piatră de hotar importantă în evoluția Red Bull Advanced Technologies, acum pe deplin capabilă să creeze și să producă o mașină de serie în campusul nostru tehnologic Red Bull. În plus, RB17 marchează prima dată când o mașină care poartă marca Red Bull devine disponibilă pentru colecționari.”

Christian Horner, șeful echipei Oracle Red Bull Racing

„RB17 distilează tot ceea ce știm despre crearea mașinilor de Formula 1 câștigătoare de campionat într-un pachet care oferă niveluri extreme de performanță într-o mașină de circuit cu două locuri. Condus de pasiunea noastră pentru performanță la fiecare nivel, RB17 împinge limitele de design și tehnice cu mult dincolo de ceea ce a fost disponibil anterior pentru entuziaști și colecționari.”

Adrian Newey

Amintim că anterior Red Bull Racing Advanced Technologies s-a implicat alături de Aston Martin în crearea modelului extrem Valkyrie, sub marca Aston Martin. Modelul există atât sub forma unei maşini omologate pentru a folosi drumurile publice, cât şi una dedicată pentru circuite.

Cmentariile sunt închise