(video) REE Automotive – primul producător care certifică un vehicul complet cu direcție, frână și propulsie prin cablu

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

REE Automotive, un startup israelian despre care v-am povestit anterior, este primul constructor auto care certifică un vehicul complet cu direcție, frână și propulsie prin cablu pentru camionul său comercial electric P7-C.

În plus, REE a inițiat prin intermediul rețelei sale de distribuitori autorizați livrările către clienți a primului lot de camioane demonstrative P7-C pentru evaluări multiple de flote în America de Nord.

Amintim că produsul P7-C dispune de patru roți identice cu suspensie independentă. Fiecare roată este antrenată de un electromotor care are și rolul de încetinitor/frână. De asemenea, nu există o casetă de direcție clasică, fiecare roată putând fi bracată electric.

Bateriile sunt înglobate în șasiu, iar postul de conducere poate fi mutat de pe stânga pe dreapta foarte ușor datorită lipsei legăturilor mecanice tradiționale între șofer și restul vehiculului. Din această cauză, camionul cu sarcina utilă de 3.5 tone poate deveni autonom foarte simplu.

Tehnologia proprie REEcorner și x-by-wire de la REE permite manevrabilitate superioară și eficiență pentru spațiul de încărcare (pasageri sau marfă), siguranță sporită cu design operațional dublat prin redundanțe în hardware și software, ergonomie și service îmbunătățite, întreținere mai eficientă și design modular.

Puterea autovehiculului cu AWD se ridică la 544 CP. Sarcina maximă pe care o poate transporta este de 3.2 tone. Setul de baterii se poate încărca rapid cu până la 100 kW și poate asigura o autonomie de aproximativ 250 km în funcție de sarcină.

REE nu a făcut încă public prețul mașinăriei, însă notează că unii clienți ar putea reduce cu mai mult de 100.000 de dolari prețul de bază dacă vor aplica pentru subvenții de stat și alte ecobonusuri.

Detalii și specificații:

[embeddoc url=”https://ree.auto/wp-content/uploads/2023/05/REE_P7-C_Updated_5-11-23.pdf”]

Cmentariile sunt închise