(video) Regina Elisabeta a II-a s-a implicat în proiectarea unui Jaguar care o duce spre locul de veci

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Urmărind astăzi cap-coadă slujba şi ceremonia de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii am putut observa un Jaguar mai special, transformat într-un dric pentru transportul de sicrie.

După toate evenimentele desfășurate în zona Westminster Abbey în această dimineaţă şi după amiază, sicriul a fost încărcat şi transportat spre locul înmormântării – Castelul Windsor (la vest de Londra) – aflat la o oră distanţă de mers cu maşina.

Este vorba despre un Jaguar XJ de ultimă generaţie, pre-facelift, cu un ampatament alungit, însă nu în formatul tradiţional al unui sedan. Autovehiculul a fost proiectat de Casa Regală în colaborare cu Jaguar Land Rover, iar Regina a fost consultată cu privire la planuri și a aprobat modelul final înainte de moartea ei, notează BAZAAR.

Dricul de stat este finisat într-o nuanţă Royal Claret, aceeași ca și cea a vehiculelor regale și de stat oficiale păstrate în Royal Mews la Palatul Buckingham, folosite de membrii familiei regale în diverse evenimente oficiale.

Vehiculul prezintă, de asemenea, cifrul regal personal al reginei Elisabeta și a fost conceput cu o caroserie posterioară-superioară predominant din sticlă, cu montanți subţiri, pentru a permite publicului să aibă o vedere clară asupra sicriului monarhului în timp ce se deplasează pe drumurile publice. Iar pe capotă are o statuetă din bronz placată cu argint al Sfântului Gheorghe ucigând un balaur.

Acest Jaguar a fost convertit și personalizat de Wilcox Limousines, companie care îşi are sediul în Wigan. A fost folosit pentru prima dată pe 13 septembrie și a transportat sicriul reginei de la RAF Northolt la Palatul Buckingham. Pe lângă cele două portiere pentru şofer şi pasager, alte două există imediat după şi se deschid contra direcţiei de mişcare. Prin intermediul acestora persoanele responsabile au fixat sicriul în interior, după ce a fost împins în cabină prin hayon.

Deoarece Regina a murit la reşedinţa sa din Balmoral, Scoția, acest Jaguar nu a fost primul vehicul care a transportat sicriul. Până la încărcarea într-un avion a fost transportat cu un dric Mercedes-Benz furnizat de William Purves.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/