(video) Religia simplă a preoților militari ruși: Mergi la luptă şi ucizi, după care vii şi te pocăiești într-un UAZ

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Primul așa-zis lăcaş sfânt pe bază de autovehicul marca UAZ (cortul se consideră un tot întreg cu maşina), dedicat pentru slujba preoților militari, a fost conceput în Rusia şi prezentat de curând la Forumul Internațional Militar-Tehnic Armia-2023.

O astfel de mașină-templu este destul de compactă, ieftină și până acum este cea mai optimă soluție, a declarat pentru TASS protopopul Alexander Dobrodeev, președintele departamentului pentru interacțiunea cu forțele armate și agențiile de aplicare a legii din eparhia Moscovei a Bisericii Ortodoxe Ruse.

„UAZikul este cea mai ieftină mașină a noastră, accesibilă, fără pretenții, fiind foarte fiabilă. Există un loc de dormit pentru un preot, un altarnic, un șofer, există un loc unde te poți relaxa, există o masă. Și însuși templul este foarte ușor de asamblat și se potrivește acolo. Toate atributele sale sunt respectate, totul este foarte compact și corespunde realităților timpului modern”, a relatat Dobrodeev, reprezentant al departamentului sinodal militar al Bisericii Ortodoxe Ruse la forumul militar.

Potrivit lui, a existat anterior experiență în crearea de lăcașuri similare pe bază de camioane URAL sau KAMAZ, dar s-au dovedit a fi „mari, vizibile și nu putea fi dezasamblate”, nu îndeplineau toate cerințele pentru desfășurare într-un câmp de luptă. Noua interpretare însă va fi folosită pentru servicii divine, ritualuri și conversații cu personalul militar, inclusiv împărtășanii.

„Totul se întâmplă foarte repede cu o asemenea mașină: au desfășurat rapid lăcașul, s-au rugat, l-au strâns și au plecat spre locul următor. Ca atare, nu există icoane înăuntru – nu sunt atârnate, dar sunt deja întipărite inițial pe pereți. Pereții pur și simplu se strâng sul împreună cu icoanele”, a adăugat preotul.

Noul tip de biserică mobilă a fost deja aprobat şi sfințit. Se vor produce atâtea exemplare de câte va fi nevoie, urmând să fie utilizate inclusiv în conflictul militar din Ucraina, din păcate…

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise