(foto) Cea mai nouă blindată a ruşilor arată cel puţin amuzant, dacă nu ridicol

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Shvabe, un holding din cadrul grupului de stat rus Rostec, a prezentat în cadrul forumului Armia, printre altele, o camionetă uşoară cu o cabină blindată. Înainte ca să vedeţi cum arată îndeaproape, ţinem să amintim că în curte este anul 2023.

Mașinăria are la bază un ВИС-2346 (Niva), model care se produce practic fără schimbare din anul 1998 şi până în prezent. Cabina-i a fost ranforsată cu armură din clasa Br3, care oferă un anumit nivel de protecţie împotriva gloanțelor cu un miez din oțel neîntărit la căldură, trase din AK-74, puști de asalt AKM sau un pistol Yarygin.

Sub capotă a fost instalat un motor de mare capacitate, potrivit constructorului (ditamai 106 CP). Cutia de viteze este una manuală în cinci trepte. Tracţiunea este integrală.

Conform realizatorului proiectului, camioneta a fost proiectată pentru a fi utilizată pe linia frontului, pentru livrarea rapidă a muniției și a proviziilor sau pentru interacțiunea dintre punctele forte.

Pe final vă invităm să admiraţi soluţiile de protecţie a unor elemente precum oglinzile laterale retrovizoare, mânerele exterioare ale uşilor sau roţile posterioare. Rămâne un mister la ce bun se poate folosi oglinda retrovizoare interioară dacă toată cabina e acoperită cu table de jur-împrejur.

În mod evident, pe site-ul oficial al corporaţiei Rostec nu s-a promovat aşa ceva, nici măcar printr-un banal comunicat de presă, câteva fotografii găsindu-se doar pe canale de Telegram…🙂

Cmentariile sunt închise