(video) Revoltător! Viteza unui şofer lângă o trecere de pietoni, văzând galben intermitent în semafor

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Imagini revoltătoare, surprinse în această dimineaţă de o cameră de bord pe strada Ismail din capitală. Cu puţin timp înainte de activarea semafoarelor, un conducător auto ar fi decis să profite de galbenul intermitent pentru a se mişca mai repede în trafic înainte să înceapă marile ambuteiaje, însă a fost la un pas de a spulbera un pieton.

VIDEO: facebook.com/Дмитрий Волков

Amintim că potrivit RCR, intersecţia în care semafoarele nu funcţionează sau în care funcţionează semnalul galben intermitent se consideră intersecţie cu circulaţie nedirijată. Semnalul galben intermitent permite trecerea, totodată avertizează că intersecţia sau trecerea pentru pietoni este cu circulaţia nedirijată şi prezintă pericol, impunând conducătorilor prudenţă sporită.

De asemenea, conducătorul de vehicul este obligat ca la trecerile pentru pietoni cu circulație nedirijată, să cedeze trecerea pietonilor care se află la marginea părții carosbile și intenționează să se angajeze în traversare, precum și celor care traversează drumul pe partea carosabilă în direcția de mers a vehiculului. În cazul în care înaintea trecerii pentru pietoni s-a oprit sau a redus viteza vreun vehicul, conducătorii altor vehicule care se deplasează pe benzile alăturate pot continua deplasarea numai după ce s-au asigurat că pe trecere nu sunt pietoni.

Alte cinci situaţii recente în care pietonilor nu li se cedează trecerea:

VIDEO: facebook.com/oleg.sirghi.1, facebook.com/sandu.balteanu, facebook.com/tunay.bilgen, facebook.com/max.ton.77964, facebook.com/lucia.cirlig.7

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise