(video) „Samuraiul cu armuri strălucitoare”. Acest Nissan GT-R auriu îşi caută un nou proprietar

Acest automobil a ajuns anterior în atenţia noastră şi iată că acum este de vânzare în Emiratele Arabe Unite. Este vorba despre un Nissan GT-R produs în 2014 care ar putea obţine cu uşurinţă titlul de cel mai frumos exemplar din lume. Şi asta datorită unei „armuri” unice pe care a primit-o acest „samurai”.

https://www.youtube.com/watch?v=57TYjkGImJ4
https://www.youtube.com/watch?v=Dx-RVlIgz5g

Mașina a fost pregătită iniţial pentru festivalul de tuning SEMA, ediţia 2016. La proiect a participat atelierul Kuhl Racing, producătorul de jante AMF Forged și studioul Izawa Art Design. Anume experţii acestuia din urmă au fost responsabili pentru designul exterior special al modelului.

În timpul procesului de pregătire, întregul corp al mașinii sport a fost curățat de vopseaua din fabrică. După aceea, contururile viitoarelor desene au fost aplicate şi ulterior gravate manual pe toate detaliile fără excepție, inclusiv pe noile extensii din fibră de sticlă. Este de remarcat faptul că autorii au reușit să obțină același efect auriu atât pe panourile principale ale caroseriei, cât și pe elementele nemetalice.

Aplicaţii aurii au apărut și sub capotă, dar și în habitaclu. Se mai remarcă automobilul printr-un bodykit custom şi aripi cu arcuri lărgite la roţi. Acestea din urmă includ jante cu flanşe scoase în afara anvelopelor şi sunt poziţionate sub un anumit unghi în stil stance.

Anterior ni s-a comunicat că puterea motorului V6 twin-turbo de 3.8 litri a crescut până la 820 de cai, datorită instalării unui sistem de evacuare a gazelor de eşapament special şi a configurării unităţii de control electronic a agregatului. Actualul vânzător indică una cuprinsă între 800 şi 900 de CP.

Coupeul are un parcurs de doar 6.000 de km. În 2016 proiectul a fost estimat la un milion de dolari, însă acum se vinde cu 1.6 milioane de dirhami (circa 360.000 de euro).

Cmentariile sunt închise