(video) Şapte generaţii VW Golf – partea I. Originalul Mk1 sau cum a început totul

Exact o săptămână ne desparte de premiera noului VW Golf din a opta generaţie. Se va întâmpla asta după 45 de ani de la debutul modelului original Golf Mk1.

Va fi un eveniment foarte special şi este un motiv suficient pentru a arunca o privire înapoi la cele șapte generații anterioare. Vom publica şapte articole dedicate şi să începem cu maşina care a schimbat lumea.

https://www.youtube.com/watch?v=tXUEna1Va_g

Primul VW Golf de serie a intrat pe linia de producţie a uzinei din Wolfsburg în martie 1974 și a fost disponibil la dealerii mărcii deja din luna mai a aceluiași an. Şi dacă Beetle a dominat scena cu motorul său montat pe puntea din spate și cu tracţiune spate, iată că de atunci a răsărit o altă eră: cea a maşinilor cu motoare instalate în mod obişnuit sub capota din faţă şi cu tracţiune faţă.

Chiar dacă modelele Scirocco și Passat, introduse în 1973, au dat startul acestei tendințe cu puțin timp înainte, anume prin clasa Golf tehnologia a căpătat amploare datorită volumului imens de unităţi produse/vândute pe care o genera.

Golf Mk1, model care fost dezvoltat de către Giorgetto Giugiaro, a trebuit să trăiască până la așteptări imens de ridicate: în calitate de succesor al legendarului Beetle, care a fost produs în peste 21.5 milioane de exemplare, primul Golf a fost făcut cu intenţia de a continua povestea de succes a celei mai de succes mașini din toate timpurile până la acel punct.

Cu toate acestea, având un concept de rulare modern şi sigur, spațiu generos, un hayon și capacitatea de a rabata spătarul banchetei posterioare, precum și designul său, toate au fost atât de convingătoare încât producţia primului milion de exemplare a fost deja sărbătorită în octombrie 1976.

La fel ca toate următoarele generații de Golf, prima generație a fost, de asemenea, o reflectare a progresului tehnic actual și a tendințelor automotive din acea vreme. De exemplu, Volkswagen a făcut clasa vehiculului mai dinamică prin introducerea primului Golf GTI (1976).

Mai târziu, în 1979, Volkswagen a lansat noul Golf Cabriolet, temporar devenind cea mai vândută decapotabilă din lume, și acest lucru a fost ca o respirație de aer proaspăt pentru această clasă de vehicule, care a fost deja cunoscută sub numele de Golf Klasse la acel moment. Inclusiv cu toate derivatele, cum ar fi Cabriolet și Jetta, prima generaţie Golf s-a vândut în 6.99 milioane de exemplare în toate colțurile lumii şi s-a dovedit a fi un succesor demn al lui Beetle.

Istoria lui Golf Mk1 în cifre:

  • 1974: Debutul primului Golf.
  • 1976: Exemplarul cu numărul 500.000 a părăsit linia de producţie în martie, iar deja în octombrie cel cu numărul 1.000.000! La fel în acelaşi an a fost lansat primul Golf GTI, dar şi primul Golf cu motor diesel.
  • 1978: Exemplarul cu numărul 2.000.000 a părăsit linia de producţie în iunie. În iulie a debutat versiunea Rabbit în SUA.
  • 1979: Exemplarul cu numărul 3.000.000 a părăsit linia de producţie în septembrie. La fel în acelaşi an a fost lansat primul Golf Cabriolet, a avut loc debutul modelului derivat Caddy Van şi s-a decis lansarea unui facelift pentru Golf.
  • 1982: Exemplarul cu numărul 5.000.000 a părăsit linia de producţie în februarie. La fel în acelaşi an a fost lansat primul Golf cu motor turbo diesel (GTD).
  • 1983: Prima generație a ieșit treptat în vestul Europei după ce au fost produse 6.99 milioane de unități.

Vezi şi: (video/update) Noua generaţie VW Golf a fost deconspirată

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/