(video) Sărbătoare la Hyundai – 100 de milioane de mașini produse

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Hyundai Motor Company a sărbătorit astăzi o etapă importantă, marcând 100 de milioane de unități de producție globală cumulată. Realizarea vine după 57 de ani de la înființarea companiei, fiind una dintre cele mai rapide din industria auto mondială.

Pentru a marca acest eveniment corespunzător, Hyundai Motor a organizat o ceremonie la uzina sa din Ulsan, Coreea de Sud. În semn de recunoștință pentru sprijinul și încrederea neclintită a clienților, compania a livrat mașina cu nr. #100.000.001, un IONIQ 5 N Line, direct unui client.

Vehiculul a ieșit de pe banda transportoare de inspecție finală de la centrul de expediere al fabricii în timpul unei ceremonii speciale de predare. Evenimentul a inclus, de asemenea, un afiș comemorativ “100 de milioane și 1”, simbolizând angajamentul Hyundai Motor de a face un pas mai departe, având ca bază realizările sale din trecut.

„Atingerea unei producții globale cumulate de 100 de milioane de vehicule este o etapă semnificativă care a fost posibilă datorită clienților noștri din întreaga lume care au ales și au susținut Hyundai Motor încă de la început. Asumarea provocărilor îndrăznețe și căutarea constantă a inovației ne-au permis să realizăm o creștere rapidă și ne vor permite să facem “încă un pas” către alte 100 de milioane de unități ca schimbător de jocuri în domeniul mobilității.”

Jaehoon Chang, președinte și CEO al Hyundai Motor Company

Hyundai Motor Company a anunțat că a atins pragul de 100 de milioane de vehicule produse, la 57 de ani de la primul său pas în industria auto, în 1967. Hyundai a produs primul vehicul, CORTINA, la uzina sa din Ulsan, în noiembrie 1968, la doar un an de la înființare, și a deschis calea pentru popularizarea automobilelor prin producerea în serie a primului său model independent, PONY, în 1975. Ca urmare, compania a depășit producția de un milion de vehicule în 1986.

Zece ani mai târziu, în 1996, Hyundai a atins pragul de 10 milioane de vehicule produse. De atunci, compania a accelerat producția de vehicule la fabricile din străinătate din Turcia, India, Alabama și Republica Cehă, depășind pragul de 50 de milioane de vehicule produse în 2013.

Hyundai a continuat să crească datorită lansării mărcii sale premium Genesis și a mărcii sale de înaltă performanță N în 2015, creșterii rapide a vehiculelor electrice, cum ar fi IONIQ 5 bazat pe platforma sa dedicată vehiculelor electrice E-GMP, și extinderii sale pe piețele emergente, cum ar fi Indonezia și India.

Realizări în 57 de ani – Extindere agresivă pe piețele externe și dezvoltare tehnologică

„Dacă teritoriul național al unei țări este comparat cu un corp uman, drumurile sunt ca vasele de sânge, iar mașinile sunt ca sângele care curge în aceste vase”, a declarat Chung Ju-young, președintele Adunării Naționale Coreene, care a fondat Hyundai Motor Company în decembrie 1967, după ce a negociat un parteneriat cu Ford Motor Company în anii 1960, profitând de ocazie pentru a reconstrui țara și a extinde drumurile interne.

  • În anul următor, 1968, Hyundai a construit o uzină de asamblare în Ulsan și a început producția celei de-a doua generații Ford CORTINA, ceea ce era neobișnuit pentru o companie auto care avea mai puțin de un an la acea vreme.
  • Confruntându-se cu limitările producției de asamblare, Hyundai a luat o decizie îndrăzneață de a dezvolta propriul model și, prin eforturile persistente ale angajaților săi, PONY a fost produs în serie în 1975, la aproximativ trei ani de la începerea proiectului.
  • PONY a fost primul automobil coreean de pasageri care a fost exportată în țări de peste mări, cum ar fi Ecuador, în 1976, iar în 1986, primul automobil de pasageri cu tracțiune față din Coreea – PONY EXCEL – a fost exportată în Statele Unite, casa automobilelor.
  • Hyundai și-a extins agresiv bazele de producție din străinătate, punând bazele unei companii auto globale. De la finalizarea fabricii din Turcia în 1997, cea mai veche dintre fabricile sale din străinătate, Hyundai a înființat fabrici de producție în India (1998), Alabama (2005), Republica Cehă (2009), Brazilia (2012) și Indonezia (2022), cu o capacitate anuală de producție de aproximativ 5 milioane de vehicule la nivel mondial.
  • Hyundai continuă să extindă instalațiile de producție de la locațiile sale globale, inclusiv HMGMA (Hyundai Motor Group Metaplant America) din Georgia, fabrica Ulsan EV și fabrica Pune din India, pentru a construi o capacitate de producție suplimentară de un milion de unități.

Producția cumulată de 100 de milioane de vehicule a fost determinată și de dezvoltarea tehnologică continuă

  • Hyundai a lansat al doilea său model independent pentru pasageri, STELLAR, în 1983, urmat de SONATA (1985), GRANDEUR (1986) și ELANTRA (1990), care au adus vânzări constante.
  • În 1991, Hyundai a reușit să dezvolte motorul Alpha, primul motor autohton din Coreea, prin numeroase încercări și erori.
  • În 1994, ACCENT, primul automobil dezvoltat cu tehnologie pur internă, de la platformă la motor și transmisie, a fost prezentat lumii.
  • În 1996, a fost înființat Institutul de Cercetare Namyang, leagănul cercetării și dezvoltării Hyundai Motor Company. Institutul este un centru cuprinzător de cercetare tehnologică, echipat cu facilități de cercetare de bază, cum ar fi proiectare, design, testare și evaluare, precum și dezvoltare tehnologică pe un site de 3,47 milioane de m2. Funcționează cu centre de cercetare tehnologică din întreaga lume, inclusiv Statele Unite, Europa, India și China, pentru a dezvolta noile vehicule ale Hyundai Motor Company și conduce cercetări privind noile tehnologii și îmbunătățirea capacităților tehnologice.

Datorită acestor eforturi, producția globală cumulată de vehicule Hyundai a ajuns la 10 milioane de unități în 1996, la 10 ani după ce a depășit un milion de unități în 1986. De atunci, intervalele dintre realizările de referință au devenit din ce în ce mai scurte, depășind 50 de milioane de unități în 2013, 80 de milioane în 2019, 90 de milioane în 2022 și 100 de milioane de unități în septembrie 2024.

Hyundai a avut nevoie de 57 de ani pentru a ajunge la 100 de milioane de vehicule de la înființarea sa, fiind cel mai rapid la acest capitol dintre marii producători auto mondiali. Din 1967 până în august 2024, cel mai bine vândut vehicul a fost Avante (15,37 milioane unități), urmat de Accent (10,25 milioane unități), Sonata (9,48 milioane unități), Tucson (9,36 milioane unități) și Santa Fe (5,95 milioane unități).

De la momentul lansării primului model N în 2017 (i30 N), Hyundai a vândut 135.373 de vehicule sportive până în prezent.

Cmentariile sunt închise