(video) Schemă de escrocherie cu “automobile”, dată peste cap în Moldova! Peste 500 de poliţişti au fost implicaţi în percheziții

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Poliţia anunţă despre destructurarea unei noi grupări criminale, dirijată din penitenciar şi documentată timp de peste un an de zile după mai multe plângeri, care a pus la cale o schemă de escrocherie de proporții cu anunţuri auto false. În perioada anilor 2020-2021 au fost înşelate 25 de victime, prejudiciul estimat ridicându-se la două milioane de lei.

În total, în cadrul perchezițiilor anunțate şi organizate ieri, 23 noiembrie, au fost implicați peste 530 de polițiști. Aceştia au efectuat 60 de percheziții în 14 raioane din Republica Moldova, dar și în municipiul Chișinău.

Drept urmare au fost reținuți 24 de bărbați și femei din afara penitenciarelor, dar şi 19 deținuți din cel puţin cinci penitenciare care urmează să fie etapați pentru audieri în cadrul investigațiilor!

Au mai fost ridicate telefoane mobile conectate la internet, dispozitive electronice de stocare a informației, droguri și alte bunuri relevante acestei cauze care cifrează 25 de dosare penale conexate!

Conform informaţiilor făcute publice în cadrul unui recent briefing de presă, bănuiții şi-ar fi creat conturi pe cel mai popular portal de anunţuri auto din ţară. Ulterior, preluau imagini cu mașini de vânzare (aflate fizic) în state europene și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari.

Prin aplicații de socializare precum Viber sau WhatsApp aceștia comunicau cu victimele şi le cereau sume de bani în avans, între 1.500 și 9.000 euro! Drept curieri erau implicate persoane din afara penitenciarelor, iar după obținerea banilor profilurile erau şterse şi numerele de telefon blocate.

Suspecții riscă până la 15 ani de închisoare. Directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor Liuba Jignea-Suveica a mai semnat un ordin prin care să fie inițiate anchete de serviciu pentru a se stabili dacă angajații ANP au fost sau nu complici la comiterea acestei infracțiuni.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/