(video) Premieră mondială la New York: Noul coupe sport Nissan Z

Nissan a organizat acum câteva ore la New York un eveniment de prezentare a noului model sport din linia Z. Coupeul numit simplu Nissan Z reprezintă a şaptea maşină din această familie dedicată, creată în îndepărtatul 1969 prin 240Z.

Automobilul va ajunge întâi pe piaţa din Japonia din această iarnă (se va numi local Fairlady Z) şi în SUA din primăvara lui 2022, iar ulterior va apărea şi în alte ţări pentru că este anunţat drept premieră mondială.

Caracteristici cheie:

  • Modelul are la bază prototipul Nissan Z Proto, dezvăluit la mijlocul lunii septembrie din anul 2020. Designul exterior şi interior a rămas în mare măsură neschimbat! Silueta generală, forma farurilor și admisia dreptunghiulară, reprezintă o nouă interpretare a primului Nissan 240Z, iar posteriorul și mai ales stopurile sunt realizate în stilul modelului 300ZX.
  • Maşina este construită pe platforma uşor modernizată a predecesorului 370Z, ceea ce înseamnă că motorul se află în limitele ampatamentului. În termeni de dimensiuni a crescut doar în lungime, comparativ cu 370Z – 4.379 vs 4.265 mm. Lăţimea şi înălţimea practic nu s-a schimbat (1.844 şi 1.316 mm), iar ampatamentul este acelaşi (2.550 mm).
  • Deși șasiul nu este nou, a fost serios modificat. De exemplu, în loc de servodirecție hidraulică este instalată acum una electrică. Suspensia frontală cu două brațe are acum o nouă geometrie. Pe toate roțile sunt acum amortizoare monotub cu un diametru mai mare. Drept rezultat al tuturor intervențiilor, Nissan spune că noul Z dezvoltă cu 13% mai multă accelerație laterală decât modelul anterior.
  • Este propulsat de un nou dezvoltat V6 twin-turbo de 3.0 litri (VR30DDTT), care generează 405 CP şi 475 Nm de cuplu între 1.600-5.600 rpm. Pentru a fi redus la maxim turbo lag-ul mai dispune de un mic supercharger cu inerţie redusă. Caracteristicile dinamice încă nu se anunţă, dar Nissan promite că timpul de acceleraţie până la 100 de km/h a fost redus cu 15%, ceea ce înseamnă că are nevoie de mai puţin de 5.0 secunde.
  • Într-o premieră pentru un vehicul Nissan cu tracțiune spate, modelul se oferă cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte ce include un launch assist control (în echipare Performance). Modelele echipate cu o cutie manuală mai dispun, de asemenea, de un arbore de transmisie din compozit de fibră de carbon, un ambreiaj EXEDY de înaltă performanță și funcţie Downshift Rev Matching.
  • Opţională este o cutie de viteze automată în nouă trepte, care include standard Launch Control şi padele din aluminiu în spatele volanului.
  • Se oferă cu jante standard de 18 inci în anvelope 245/45R18 sau unele de 19 inci în anvelope 255/40R19 pe faţă şi 275/35R19 pe spate (în funcţie de echipare). În spatele jantelor se ascund frâne cu discuri ventilate şi etriere din aluminiu cu două pistoane pe faţă şi un piston pe spate (opţional patru şi două respectiv).
  • În designul interior se pot observa unele motive de la modelele vechi. De exemplu, cele trei ceasuri de pe centrul planşei de bord (cum avea primul 240Z) sau deflectoarele de ventilație situate pe uși (cum s-a găsit pe 300ZX).
  • Panoul de bord al maşinii este unul digital de 12.3 inci şi are trei moduri de afişare. Monitorul sistemului multimedia poate măsura 8 sau 9 inci. Volanul cu trei spiţe include câteva comenzi tactile, iar sistemul audio Bose are opt difuzoare. Dar pe lângă toată această digitalizare şi electronică, interesant este că a fost păstrată o frână de mână mecanică!
  • Pe lângă modelul sau versiunea de echipare standard numită Sport, cel puţin în SUA va exista versiunea/echiparea Performance (maşina albastră din galeria foto). Aceasta vine cu: un diferențial blocabil, o suspensie cu amortizoare mai rigide, un arbore de transmisie din fibră de carbon, jante de 19 inci cu anvelope Bridgestone Potenza S007 (în locul celor standard Yokohama Advan Sport), frâne mai performante și un spoiler posterior.
  • Chiar dacă este o maşină sport, este una care trebuie să corespundă anului în care se va produce şi tendințelor de ultimă oră de pe piaţă. Astfel spus, noul Nissan Z este dotat cu un complex de asistenți electronici, inclusiv un sistem de frânare automată de urgenţă.
  • Apropo, la startul vânzărilor va fi oferită o ediţie limitată Nissan Z Proto Spec (maşina galbenă din galeria foto), dotată cu etriere de frână exclusive în culoare galbenă şi cu logo Z, jante din aliaj de aluminiu în nuanţă bronză, scaune exclusive din piele cu accente galbene și cusături interioare galbene, caroserie vopsită în culoare galbenă şi cutie manuală fără alternativă, printre altele. Un asemenea model va exista în SUA în doar 240 de exemplare.

Un preţ de start nu a fost anunţat deocamdată, însă se spune că noul Nissan Z își continuă rolul de mașină sport accesibilă pentru fanii din întreaga lume.

Evenimentul de prezentare în reluare:

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/