(video) Ce viteză maximă poate atinge un Ferrari LaFerrari? S-a profitat de o autostradă goală pentru a vedea cifra

Ferrari LaFerrari este o super maşină care a apărut acum şapte ani, dar încă este una dintre cele mai dorite de pe planetă. Este şi primul Ferrari hibrid din istorie, dar şi, până de curând, cel mai puternic model de serie al mărcii.

Formele-i frumoase ascund un V12 natural aspirat de 6.3 litri, montat central, care produce 800 de CP. Fiind asistat de două motoare electrice, care împing cifra până la 963 CP, îi permit maşinii de sub 1.3 tone să facă 0-100 km/h în mai puţin de 3.0 secunde, în timp ce viteza-i maximă limitată declarată este de 350 km/h.

Dar ce folos din cifrele scrise pe hârtie, când nu pot fi văzute în practică (rar când se poate întâmpla aşa ceva de regulă cu un Ferrari), unde dinamica să fie convingătoare şi de-a dreptul uluitoare. Un posesor de LaFerrari a profitat de o autostradă germană practic liberă în contextul pandemiei de COVID-19 şi a stors hipercarul la maxim.

Într-un filmuleţ care a apărut acum câteva zile (acesta în cauză fiind vizionat de aproape un milion de oameni), conducătorul unui alb LaFerrari îl accelerează de la sub 50 km/h, rapid până la 250 şi 300 de km/h.

Ultima treaptă, a şaptea, a cutiei de viteze robotizate cu dublu ambreiaj, s-a comutat la puţin peste 300 de km/h şi a rămas inclusă până la viteza maximă de 372 km/h! Interesant care îi era consumul la moment 🙂

Amintim că iniţial Ferrari a asamblat 499 de exemplare ale coupeului la Ferrari, însă în 2016 a fost construit exemplarul cu numărul 500. Acesta a fost vândut la licitaţie pentru 7 milioane de dolari, de cinci ori mai mult decât suma cerută de Ferrari, iar banii au fost folosiţi pentru ajutorul persoanelor care au avut de suferit în urma unui cutremur puternic în Italia centrală.

De asemenea, modelul decapotabil LaFerrari Aperta a fost asamblat iniţial în 200 de exemplare. Ulterior, la acestea s-au adăugat încă nouă exemplare speciale cu ocazia împlinirii a 70 de ani de istorie, dar şi încă unul, ultimul, vândut la fel la licitaţie, banii încasaţi fiind redirecţionaţi în conturile organizaţiei de caritate Save the Children şi pentru dezvoltarea programelor educaţionale pe tot globul.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-chevrolet-a-masurat-in-mod-profesionist-viteza-maxima-pe-care-o-poate-atinge-noul-corvette-zr1/

https://autoblog.md/speedtail-e-cea-mai-rapida-masina-pe-care-a-facut-o-vreodata-mclaren-ce-viteza-a-atins-de-peste-30-de-ori/

Putea atinge şi 515 km/h! De ce recordul de viteză a Bugatti nu poate fi înregistrat în Cartea Recordurilor

Cmentariile sunt închise