(video) Schemă deconspirată: Biciclete de 1.8 milioane de euro, furate din Franța pentru vânzare și în Moldova

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a INI, de comun cu procurorii PCCOCS, investighează furturi de biciclete performante din Franța! Zeci de unități, în valoare de circa 1.8 milioane de euro, erau destinate comercializării în Moldova și Ucraina începând din 2021.

Biciclete electrice și din cele care au un cadru din carbon autentic, evaluate la un preț de 3000-10.000 euro, au fost furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța. O perioadă, acestea erau transportate în afara Franței, în Europa, pentru comercializare.

De curând, însă, bicicletele furate au început a fi transportate în Moldova și Ucraina, pentru ca să fie puse în vânzare la un preț redus cu 20-30%. Acestea se vindeau pe internet drept produse second hand, fără bon de plată, așa cum nu dispuneau de certificate sau alte documente.

Urmare a reținerii în Franța a 12 cetățeni moldoveni și trei ucraineni, săptămâna trecută în Moldova au avut loc o serie de percheziții în Chișinău, Cantemir și Cahul sub egida Europol, de comun cu Jandarmeria Națională a Franței, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”.  

Acum, în Moldova sunt investigați patru bănuiți cu vârste cuprinse între 35 și 45 ani, care participau la sustragerea bicicletelor. Aceștia anterior au fost judecați în Moldova pentru furturi și jafuri.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Vezi și: (video) Un nou caz de contrabandă cu mașini furate, ascunse în Moldova. Șapte au fost sechestrate

Cmentariile sunt închise