Vrei să îţi imporţi o maşină second-hand? Autorităţile pregătesc o nouă taxă

În Moldova ar putea fi introdusă taxa de mediu pentru automobile de import la mâna a doua. Această propunere a fost remisă Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor în cadrul consultărilor publice privind mecanismul de calculare, colectare şi control asupra vinietelor (taxa de drum percepută de la şoferii automobilelor înmatriculate în străinătate).

Vizitatori privesc masinile expuse in targul auto din cartierul Vitan, duminica, 21 decembrie 2008, in Bucuresti. Dealerii de masini au declarat ca preturile la masinile ce se supun taxei triple cu au scazut recent cu aproximativ 25%. ANDREI PUNGOVSCHI / MEDIAFAX FOTO
Foto: mediafax.ro

Mai exact, se propune ca în Moldova să fie aplicată taxa ecologică la vămuire a unităţii de transport, conform standardelor ЕВРО. Această măsură va stimula cetăţenii să cumpere maşini mai noi, cu un nivel mai mic de emisii de gaze cu efect de seră, potrivit bani.md.

În acelaşi timp, autorul propunerii consideră că taxa de mediu poate fi aplicată numai după revederea taxei actuale de vămuire a autovehiculelor. Potrivit lui, este necesar să fie simplificată procedura de vămuire, dar şi costul acestei proceduri.

Este de menţionat că Ministerul Transporturilor susţine această propunere, care va fi remisă Ministerului Mediului pentru elaborarea unei iniţiative în acest sens.

O asemenea taxă este percepută de ceva vreme peste Prut, iar astfel este încurajat importul de automobile mai noi. Totodată, încă nu se știe dacă noua taxă o va lăsa în vigoare pe cea existentă acum, care prevede vămuirea mașinii în baza volumului motorului.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/