Vrei să îţi imporţi o maşină second-hand? Autorităţile pregătesc o nouă taxă

0

În Moldova ar putea fi introdusă taxa de mediu pentru automobile de import la mâna a doua. Această propunere a fost remisă Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor în cadrul consultărilor publice privind mecanismul de calculare, colectare şi control asupra vinietelor (taxa de drum percepută de la şoferii automobilelor înmatriculate în străinătate).

Vizitatori privesc masinile expuse in targul auto din cartierul Vitan, duminica, 21 decembrie 2008, in Bucuresti. Dealerii de masini au declarat ca preturile la masinile ce se supun taxei triple cu au scazut recent cu aproximativ 25%. ANDREI PUNGOVSCHI / MEDIAFAX FOTO
Foto: mediafax.ro

Mai exact, se propune ca în Moldova să fie aplicată taxa ecologică la vămuire a unităţii de transport, conform standardelor ЕВРО. Această măsură va stimula cetăţenii să cumpere maşini mai noi, cu un nivel mai mic de emisii de gaze cu efect de seră, potrivit bani.md.

În acelaşi timp, autorul propunerii consideră că taxa de mediu poate fi aplicată numai după revederea taxei actuale de vămuire a autovehiculelor. Potrivit lui, este necesar să fie simplificată procedura de vămuire, dar şi costul acestei proceduri.

Este de menţionat că Ministerul Transporturilor susţine această propunere, care va fi remisă Ministerului Mediului pentru elaborarea unei iniţiative în acest sens.

O asemenea taxă este percepută de ceva vreme peste Prut, iar astfel este încurajat importul de automobile mai noi. Totodată, încă nu se știe dacă noua taxă o va lăsa în vigoare pe cea existentă acum, care prevede vămuirea mașinii în baza volumului motorului.

0 comentarii
 1. vasile spune

  La voi e ca la nimeni! (Si cu dansa intransa si cu sufletu,n rai!) fuuuuuu….

 2. Alex spune

  Doar de scos bani din oameni pentru a acoprei probabil miliardul furat atitea taxe , doamne fereste

  1. Anonim spune

   asta e din pacate….ce sa facem daca la alegeri facem prostia si alegem hoti care nu se mai satura de bani…adika cineva alege …

 3. Anonim spune

  ,ar trebui sa mareasca totusi la toti deputatii si parlamentarii din moldova macar vrio zece ani taxsele la gaz la lumina ,si sa aiba salariile cum le are un simplu muncitor din moldova ,si pe urma sasi faca
  aparitiile…urodzii

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata