(video) Noul Mercedes-AMG A 45 S a fost scos pe Nurburgring şi s-a dovedit mai lent decât liderii cu tracţiune faţă

Revista germană sport auto a scos pe Nordschleife cel mai puternic Mercedes-Benz A-Class al momentului, echipat cu sistem de tracțiune integrală și benzinar turbo de 2.0 litri care produce tocmai 421 CP. Timpul de tur, din păcate, nu este impresionant: 7 minute şi 48.8 secunde.

Noul Mercedes-AMG A 45 a debutat vara trecută și conform tuturor datelor tehnice ar putea pretinde la titlul de cel mai rapid hot-hatch de pe Nurburgring: are şasiu setat individual, părţi de caroserie ranforsate, dar și cel mai puternic motor de serie din lume cu patru cilindri. Dar, din păcate, compacta premium nu a fost atât de rapidă.

Pentru comparaţie, modelul cu tracţiune faţă Renault Megane R.S. Trophy-R (motor turbo 1.8 litri cu 300 CP) a parcurs un tur în 7:40.1, iar Honda Civic Type R (motor turbo de 2.0 litri cu 320 CP) în 7:43.8.

De notat însă, pentru că pot exista reproşuri, că Renault Megane R.S. Trophy-R este, de fapt, o mașină de circuit, fără o banchetă spate, iar Honda Civic Type R a rulat atunci cu o cuşcă de protecţie flotantă, fără sistem multimedia şi scaune spate. Apropo, recent Civic Type R a suferit o modernizare tehnică și are o șansă de a obține un nou rezultat în faţa rivalului de la Renault.

Desigur, se poate spune că timpul cronometrat nu este cel “de uzină”, adică marca Mercedes-AMG nu este implicată direct în acest exerciţiu. Dar, pentru a fi corecţi, de remarcat este că grupul de experți ai revistei sport auto literalmente locuiesc pe Nurburgring şi au pe contul propriu mai multe rezultate record. Astfel, nu avem nicio îndoială că pilotul de teste Christian Gebhardt a stors tot ce s-a putut, poate chiar şi un pic mai mult.

Anvelopele utilizate au fost Pirelli P Zero Trofeo R MO1. Greutatea automobilului este de 1.625 kg.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

https://autoblog.md/video-mercedes-amg-s-a-apucat-sa-bata-toate-recordurile-pe-nurburgring-avem-un-nou-lider-printre-suv-uri/

https://autoblog.md/video-mercedes-amg-gt-63-s-4matic-a-stabilit-un-timp-record-pe-nurburgring-fara-suparare-pentru-jaguar/

https://autoblog.md/video-cel-mai-rapid-break-de-pe-nurburgring-devenit-mercedes-amg-e63-s/

Cmentariile sunt închise