(video) Se vinde acest Cadillac vechi de aproape un secol. I-a aparţinut lui Al Capone şi este blindat

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Centrul auto Celebrity Cars încearcă să găsească un nou proprietar pentru un Cadillac V8 Model 341 Town Sedan din 1928. Mașina i-a aparținut legendarului gangster Al Capone și a fost blindată la comanda sa, fiind practic prima de acest gen din lume şi puţinele care au supravieţuit de atunci şi până în prezent.

Costă nu mai puţin de 1.000.000 de dolari SUA, fiind într-o stare estetică excelentă şi putând rula fără probleme!

În 1928, Cadillac a crescut cilindreea motorului său V8 de la 5.1 la 5.6 litri, fiind cuplat la o transmisie manuală în trei trepte, prin care puterea era transferată pe roţile din spate. Nu există informații exacte, dar se crede că exemplarul lui Al Capone ar fi primit un upgrade de performanță astfel încât să fie compensată dinamica din cauza greutății suplimentare.

Se menţionează că partea posterioară, adică emisfera din spate, a fost mai generos blindată decât cea din faţă. Geamurile îi au o grosime de aproape un inchi (25.4 mm), iar prin intermediul unor ascensoare grele cu arc puteau fi deschise sau închise (o adevărată raritate la acea vreme).

În acelaşi timp, luneta groasă a fost aranjată pentru a se deschide rapid înăuntru, permițând ocupanților să tragă asupra urmăritorilor. Ferestrele modificate au fost, de asemenea, echipate astfel încât sticla putea fi ridicată un inchi în plus sau cam asa ceva, dezvăluind un decupaj circular suficient de mare pentru a găzdui ţeava unei mitraliere.

Sub panourile caroseriei erau plasate foi de blindaj învelite în azbest rezistent la foc. În total, protecția suplimentară a adăugat alte 1.360 de kg în greutate.

Mașina a fost blindată într-un mic atelier privat. Legenda spune că Al Capone a achitat nota de plată cu o sumă dublă, iar în service era parcată tocmai în celălalt capăt, departe de ochi curioşi.

La fel, conform unor informaţii, Cadillac-ul lui Capone era făcut intenționat verde cu aripi negre, asta pentru a arăta identic cu Cadillac-ul furnizat poliției și oficialilor orașului Chicago. Mașina avea și lumini roșii intermitente în spatele grilajului, dar și o adevărată sirenă de poliție. De asemenea, se crede că a fost prima mașină privată cu un receptor de bandă radio de poliție.

După arestarea lui Al Capone în 1929, autoritățile i-au confiscat două modele Cadillac V16 (un V16 Model 452 Imperial Sedan din 1930 fiind la fel blindat), dar un V8 blindat cumva a fost scăpat din vedere. Conform unei alte informaţii, au fost făcute 2-3 astfel de maşini identice, iar dacă una a fost confiscată de autorităţi, cealaltă a scăpat de sechestru şi a fost vândută în mod privat. 

Apropo, cea confiscată în 1931, a fost folosită pe 8 decembrie 1941, când preşedintele Roosevelt a părăsit Casa Albă și s-a dus la Capitoliu pentru a cere Congresului să declare starea de război cu Japonia.

În anii 50, mașina a suferit o transformare şi ca urmare a pierdut din greutate prin îndepărtarea unei părți a armurii, dar restauratorii au păstrat geamurile antiglonț, printre altele. În urmă cu zece ani, mașina a fost revândută pentru 341.000 de dolari. Acum proprietarul vrea de trei ori mai mult.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise