Noul Audi RS e-tron – primele detalii

Audi va colabora cu Rimac pentru a lansa noul RS e-Tron, un supercar complet electric, o rachetă cu emisii zero care va înlocui cel mai probabil modelul R8 din cauză că un plan de adaptare a agregatului natural aspirat pe care îl are, conform noilor standarde, încă nu există. Acest pas va fi unul “natural” deoarece grupul VW s-a orientat extrem de serios către electromobilitate.

Premiera noului model ar trebui să aibă loc în anii 2023-2024. Acesta a fost numit anterior, potrivit unor surse, e-tron GTR, însă britanicii de la Car au descoperit detalii proaspete despre noul electromobil.

Render preliminar, cum ar putea arăta în combinaţie cu ultimele concepte

Vezi şi: (video) Premieră la Pebble Beach: Fantasticul Audi PB18 e-tron concept

Potrivit informaţiilor preliminare pe care le deţin colegii noştri din Marea Britanie, presupusul RS e-tron va fi asamblat la uzina proprie Bollinger Höfe de lângă Heilbronn, actuala casă a modelelor A6/A7/A8. Dar, din cauza constrângerilor bugetare, divizia Audi Sport va lucra cu producătorul auto Rimac din Croaţia, deja un aliat al Porsche, în discuții cu Bugatti și un partener potențial pentru Lamborghini.

Ideea este ca Rimac să aprovizioneze platforma pentru un coupe sport, compusă din patru motoare electrice (952 CP în total) şi un set de acumulatori (posibil de 95 kWh) capabili să se reîncarce foarte rapid, inclusiv wireless. Potrivit insider-ilor, noul RS e-tron va avea un preţ de start de sub 200.000 de euro atunci când va sosi pe piaţă peste patru ani.

Modelul va fi capabil de o acceleraţie 0-97 km/h în numai 2.5 secunde. Uşor, cu două locuri pentru pasageri şi sistem de tracţiune integrală, cu un şasiu din aluminiu sub formă de monococ şi cu o autonomie de până la 500 de km, va mai fi dotat cu un ansamblu aero activ (AAA) pentru a se putea lăuda cu cel mai mic coeficient de rezistenţă aerodinamică din segment.

Amintim că acum patru ani Audi a încercat deja să transforme modelul R8 într-un EV. Supercarul electric cu 462 de cai putere și 920 Nm era produs doar la comandă, însă o popularitate aşa şi nu a câștigat.

Vezi şi: (video) Să fie oare prefigurat viitorul R8? Audi RSQ e-tron a fost creat pentru un desen animat

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/