(video) Shelby Cobra Diamond Edition – minimum 1.2 milioane de dolari bucata

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Este gata, după ce proiectul a fost anunţat la mijlocul lunii februarie din 2021. Classic Recreations, constructorul american de vehicule personalizate de înaltă performanță, inclusiv de aşa-zise maşini care continuă serii, precum Shelby GT500CR, în colaborare cu Shelby American, lansează Shelby Cobra Diamond Edition.

Este vorba despre un supercar de circuit care va exista în doar 10 exemplare, numite „Diamond Edition” în onoarea celei de-a 60-a aniversări a Shelby American. Maşinile vor fi din generaţia CSX şi vor purta numere de serie cuprinse între CSX4521 până la CSX4530, asigurate de Shelby Licensing. De asemenea, fiecare va avea o insignă personalizată, special concepută cu diamante, care va prezenta semnătura comemorativă a lui Carroll Shelby pe tabloul de bord.

Caroseria acestui Cobra a fost complet realizată din fibră de carbon şi ranforsată în autoclav, inclusiv podeaua și portierele, toate împreună cântărind doar 40 de kg! Această inovație întâlnește performanța cu un șasiu și o suspensie făcută la comandă, corecte din punct de vedere geometric, proiectate de Jason Engel, fondator și vicepreședinte al departamentului Design și Inginerie al Classic Recreations. 

Acest Cobra extrem de ușor este o forță care trebuie luată în considerare datorită raportului putere-greutate și a geometriei mai bune. Emblematicul automobil nu numai că a fost infuzat cu inginerie modernă, dar a fost reimaginat pentru a include tehnologie actualizată și mai mult confort, cum ar fi o cabină extinsă pentru spațiu suplimentar pentru picioare.

Shelby Cobra Diamond Edition va fi construit și asamblat de către o echipă de elită formată din designeri și tehnicieni, sub o nouă divizie a Classic Recreations, concentrată exclusiv pe cercetare și dezvoltare. Noua mașină de curse este proiectată pentru a se împerechea cu un motor Ford Performance Gen 3 Coyote, generând practic 1.000 CP şi puţin peste 1.000 Nm dacă este conectat un VMP Supercharger opțional. 

Vehiculul are suspensie spate independentă, o cutie mecanică în şase trepte T56 Magnum Tremec și frâne Wilwood cu 6 pistoane față/spate. Proiectat în mod intenționat fără un șasiu tubular, echipa a dorit să se asigure că a fost construit pentru rezistență și că ar putea rivaliza cu supercarurile actuale în greutate și număr de cai putere. 

Modelul Made in USA costă cel puţin 1.2 milioane de dolari! Nu poate fi utilizat pe drumurile publice! La momentul publicării acestui articol mai sunt disponibile pentru rezervare opt maşini.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise