(video) SUA: I-a fost ridicată maşina Tesla după ce a fost prins pentru a treia oară dormind în timpul condusului

Un poliţist din Kenosha, Wisconsin, a fost nevoit să urmărească o mașină electrică Tesla Model 3 cu un şofer care dormea în spatele volanului, timp de câțiva kilometri, înainte de a-l putea trezi, pentru a-i înmâna un proces-verbal administrativ pentru conducere neatentă.

https://youtu.be/PDNGATpyr9k

În timp ce patrula pe autostradă, polițistul a observat că mașina electrică cu șoferul adormit se deplasa cu sistemul de conducere autonom activat, cu o viteză de aproximativ 132 de km/h. Poziţionându-se în spatele Tesla, șeriful local a aprins girofarul şi sirena, însă electromobilul continua să se mişte, iar şoferul nu a reacţionat în niciun fel.

După o urmărire pe o distanţă totală de vreo șase kilometri, șoferul a observat în cele din maşina de poliţie şi a tras pe dreapta, acolo unde a negat toate acuzațiile că ar fi dormit la volan. Bărbatul de 38 de ani le-a spus oamenilor legii că munceşte 7 zile din 7 şi fusese doar obosit, însă nu dormea (deşi ofiţerul de poliţie l-a văzut cu capul aplecat şi privirea luată de la drum când se deplasa în paralel).

De remarcat este că în situaţia dată i-a fost înmânat un al treilea proces verbal pentru una şi aceeaşi abatere (alte două în 2020)! Fiecare astfel de încălcare, în Wisconsin, se sancționează cu amenzi cuprinse între 20-400 de dolari şi cu aplicarea a patru puncte de penalizare. La un total de 12 permisul de conducere se suspendă. Pentru un moment acesta a fost înlăturat de la conducere, maşina-i fiind transportată la parcarea specială.

Vezi şi:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/