(video) Subaru, Toyota și Mazda anunță un front comun pentru dezvoltarea unor noi motoare cu combustie

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Subaru Corporation, Toyota Motor Corporation și Mazda Motor Corporation s-au angajat fiecare să dezvolte noi motoare adaptate la electrificare și la căutarea neutralității emisiilor de carbon. Cu aceste propulsoare, fiecare dintre cele trei companii va urmări să optimizeze integrarea cu motoare, baterii și alte unități de propulsie electrică.

În timp ce ambalajul vehiculelor va fi transformat cu motoare mai compacte, aceste eforturi vor decarboniza, de asemenea, motorizările cu ardere internă, făcându-le compatibile cu diverși carburanți cu emisii neutre de dioxid de carbon.

Așa-numiții CN Fuels sunt niște combustibili cu emisii nete zero de CO2 în atmosferă de la fabricare până la utilizare. Printre acestea se numără e-combustibilul, fabricat din hidrogen și dioxid de carbon, dar și biocombustibilii derivați din biomasă (plante, etc).

Subaru, Toyota și Mazda au fost întotdeauna conduse de o înțelegere profundă a stilurilor de viață diverse ale clienților lor. Această înțelegere a determinat cele trei companii să dezvolte motoare iconice care nu numai că reprezintă mărcile lor respective, ci și răspund nevoilor și preferințelor unice ale clienților lor.

În urmărirea decarbonizării, toate cele trei companii s-au concentrat asupra carbonului ca inamic și au căutat să extindă opțiunile acționând cu pasiune și scop. Această mentalitate a impulsionat eforturile de a asigura un viitor pentru lanțurile de aprovizionare și locurile de muncă care stau la baza motoarelor. În condițiile extreme ale curselor, companiile au lucrat pentru a extinde opțiunile de motorizare și combustibil, concurând cu vehicule care funcționează cu hidrogen lichid și combustibili CN.

Acest proces a clarificat rolul pe care viitoarele motoare îl vor juca în atingerea neutralității emisiilor de carbon. Cu următoarea generație de motoare, cele trei companii vor căuta nu numai să îmbunătățească performanța motoarelor de sine stătătoare, ci și să optimizeze integrarea acestora cu unitățile de propulsie electrică, valorificând avantajele fiecăruia.

În timp ce vor fi foarte eficiente și puternice, noile motoare vor revoluționa, de asemenea, ambalarea vehiculelor. Vor fi în primul rând mai compacte decât cele existente. Motoarele mai mici vor permite realizarea unor capote și mai joase. Respectiv, se va putea obține un design și o performanță aerodinamică mai bună a mașinilor. Iar asta se va traduce într-o mai bună eficiență a consumului de combustibil. De asemenea, dezvoltarea va pune accentul pe respectarea reglementărilor tot mai stricte privind emisiile.

În același timp, noile motoare vor deveni neutre din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Nu vor fi compatibile cu combustibilii fosili! Dar în schimb cu diverse alternative, inclusiv e-fuel (combustibil sintetic), biocombustibili și hidrogen lichid. Astfel, aceste motoare vor contribui la adoptarea pe scară mai largă a combustibililor CN.

De la stânga la dreapta: Atsushi Osaki, Director Reprezentant, Președinte și CEO Subaru. Tetsuo Fujinuki, Director, Senior Managing Executive Officer și CTO Subaru. Koji Sato, Președinte, Membru al Consiliului de Administrație și CEO Toyota. Hiroki Nakajima, vicepreședinte executiv, CTO Toyota. Masahiro Moro, Director Reprezentant, Președinte și CEO Mazda. Ichiro Hirose, Director, Senior Managing Executive Officer și CTO Mazda.

Vezi și: (video) TAS 2024: Anunțuri despre Mazda Spirit Racing și reluarea dezvoltării de mașini sport cu motoare rotative

Cu ocazia acestui anunț, directorii executivi ai celor trei companii au făcut următoarele comentarii:

„Atingerea unei societăți neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon este o provocare pe care trebuie să și-o asume toate industriile din Japonia și societatea în ansamblu. Pe măsură ce continuăm să perfecționăm tehnologia de electrificare, vom îmbunătăți, de asemenea, motoarele noastre boxer cu scopul de a utiliza în viitor combustibili cu emisii neutre de carbon. Mergând mai departe, cele trei companii care împărtășesc aceeași aspirație vor continua să avanseze în urmărirea excelenței durabile în producția de automobile japoneze.”

Atsushi Osaki, director reprezentativ, președinte și CEO al Subaru Corporation

„Pentru a le oferi clienților noștri diverse opțiuni pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon, este necesar să ne asumăm provocarea de a evolua motoare care să fie în ton cu mediul energetic al viitorului. Cele trei companii, care împărtășesc aceleași aspirații, vor perfecționa tehnologiile motoarelor printr-o competiție prietenoasă.”

Koji Sato, președinte, membru al consiliului de administrație și director general al Toyota Motor Corporation

„Vom continua să le oferim clienților mașini captivante, perfecționând motoarele cu combustie internă pentru era electrificării și extinzând posibilitățile multiplelor căi de obținere a neutralității carbonului. Având în vedere compatibilitatea motorului rotativ cu electrificarea și combustibilii cu emisii neutre de carbon, Mazda va continua să dezvolte tehnologia prin co-creație și competiție pentru a se asigura că poate contribui pe scară largă la societate.”

Masahiro Moro, director reprezentativ, președinte și CEO al Mazda Motor Corporation

Chiar dacă Subaru, Toyota și Mazda concurează în domeniul produselor cu motoare și mașini unice, companiile vor avea o dedicare comună pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon printr-o abordare pe mai multe căi. Împreună cu parteneri cu vederi similare vor lucra pentru a crea viitorul industriei auto din Japonia.

Vezi și: (video) Premieră: Toyota a elaborat prima mașină de curse care folosește hidrogenul lichid

Află mai multe detalii despre noile motorizări aici și aici.

Cmentariile sunt închise