(video) Test Drive: BAIC Beijing X7 – ce oferă chinezul la 23.600 euro

Autor: Constantin Mihalachi, Foto/Video: Victor Daniliuc, Asistent imagine: Dorin Burac

Chinezii nu mai sunt cei de altă dată, cel puțin nu în producția de automobile. Mă refer bineînțeles la anii 2010, atunci când o mașină chineză ar fi fost ultima pe care ai fi vrut să o vezi în garajul tău.

De altfel, calitatea de altă dată a și făcut ca producătorii chinezi de automobile să cam dispară din Moldova, însă în anii cât au lipsit aceștia nu au stat pe loc. Au dezvoltat proiecte și mai interesante, au încheiat parteneriate cu cei mai mari constructori din domeniu și iată că acum revin din nou. Și se pare că de data asta nu vor mai dispărea, pentru că acum modelele chineze sunt cu mult mai competitive.

O dovadă în acest sens este și BAIC Beijing X7. Platforma modulară pe care este construit este aceeași pe care o folosește Mercedes-Benz GLA. Sistemul multimedia tot este de origine Mercedes-Benz. Și toate astea nu au fost furate de la germani. BAIC are un parteneriat cu Mercedes și această colaborare a influențat mult produsele sale.

Pentru mai multe impresii, vedeți reportajul video de mai jos și nu uitați să vă abonați la canalul nostru de YouTube care recent a trecut de 50.000 de abonați!

https://www.youtube.com/watch?v=vYMH2s2Ock8
Vă invităm să vă abonați la canalul nostru de YouTube – link AICI

Primul lucru care te atrage la un BAIC Beijing X7 este designul. Chiar arată bine mașina și nu poți spune că este o copie mai proastă a unui model european. S-o fi inspirat chinezii de la mai multe modele, dar au făcut-o subtil și asta îi oferă un look original acestui model.

Pe lungime este un pic mai mare ca un Tucson. Farurile sunt full LED, iar roțile au jante de 19 inci.

Spatele este și el interesant cu stopurile sale din sticlă clară. Păcat că nu vine și cu tracțiune integrală BAIC Beijing X7.

Interiorul o să vă surprindă. Bineînțeles sistemul multimedia este primul care o să vă fure privirea. Chiar arată fain și e o variantă mai simplă a sistemului MBUX de pe noile modele Mercedes-Benz. Păcat că s-au băgat chinezii în el și au făcut ceva modificări. Există la moment o grămadă de texte în limba chineză, în timp ce asistentul vocal nu prea a auzit de engleză.

Navigația se pare că la fel nu este adaptată zonei noastre. Nu am reușit să o facem să lucreze prin Moldova.

În rest interiorul este plăcut, iar pe bancheta din spate este suficient loc, mai ales din cauza tunelului care lipsește pe mijloc.

Din mers BAIC Beijing X7 este plăcut de condus. Un pic zgomotos din cauza suspensiei, dar nu pot spune că asta te va deranja prea mult.

Dinamica desigur nu este cea mai bună din segment, totuși avem aici un motor turbo de 1.5 litri, cuplat la o cutie robotizată în șapte rapoarte.

Oricum nu uităm că mașina asta în versiunea de top costă 23.600 euro.

Ah da, să nu uit. Mânerele de la uși sunt retractabile. Odată ce vei porni acestea se vor retracta în portiere. Asta dacă mai contează pentru cineva dotarea asta…

Mersi oamenilor de la Crama Mircești pentru că ne-au lăsat să filmăm aici!

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/