(video) Noapte de coşmar pentru unii conducători auto, dar şi pentru drumari. Primii nu s-au isprăvit cu condusul, iar ceilalți cu deszăpezirea

0

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram!
Le puteţi şi comenta acolo 😉

De când a intrat în vigoare Codul Galben de precipitații puternice sub formă de lapoviţă şi ninsoare, infrastructura rutieră din ţară s-a transformat într-o adevărată provocare pentru o bună parte dintre conducătorii auto care se aflau pe drumuri în seara zilei de ieri, dar şi noaptea.

Mai mulţi au rămas blocaţi şi nu au putut înainta din motiv că nu s-a intervenit rapid în termeni de curăţare şi s-au format astfel depuneri, în timp ce unii s-au pomenit în situaţii şi mai complicate din cauza neascultării de sfaturile autorităților.

Un exemplu în acest sens este un camionagiu care transporta portocale (vezi ce s-a întâmplat cu el mai jos), în timp ce altul s-a răsturnat în deja celebra serpentină de la intrarea în raionul Hînceşti (vehiculul greu a stat în această poziţie toată noaptea şi încă în această dimineaţă).

VIDEO: Serghei Secară

Însă şoferii de rând şi-au arătat cel mai mult indignarea şi supărarea pe drumari, atât pe cei care răspund de arterele naţionale, cât şi cele din capitală. Zeci de postări au apărut pe reţelele de socializare cu diverse plângeri şi nemulțumiri prin care munca celor care „asigură deszăpezirea” a fost apreciată nesatisfăcător.

De exemplu, imaginile de mai jos ne-au fost expediate de un cititor la adresa redacţiei, indignat de faptul că încă de aseară nu s-a intervenit mai în forţă pentru a combate depunerile. Acesta a circulat pe traseul Chișinău-Fălesti, pe traseul din plăci de beton, în intervalul orelor 18:30-21:30.

VIDEO: autoblog.md
Acelaşi traseu // VIDEO: Petru Nazarciuc

Iată cum a intervenit poliţia şi ce mesaje au fost publicate:

Iată starea lucrurilor în Chişinău şi în împrejurimile sale, relatată de primarul capitalei:

Venim din Țînțăreni, r. Anenii Noi Aici la fel drumurile sunt acoperite cu multă zăpadă și se circulă în condiții de iarnă, deoarece ninge continuu. Ne solidarizăm cu toată lumea, pentru că știu cum se muncește în așa condiții. Asta pentru cei care nu ies din birouri e mai complicat să înțeleagă! Chișinăul se va descurca ca și în pandemie pe cont propriu, mai complicat e pentru cei care doar vorbesc și nu fac nimic. Dacă va fi necesar vom ajuta! La această oră toate serviciile sunt în teren! Fiți atenți la volan sau la drum indiferent în Chișinău sau pe drumurile naționale!

Posted by Iv Ceban on Monday, 27 December 2021

Personal în teren sunt de la ora 04 dimineața. S-a lucrat și continuă la această oră să intervină toate serviciile…

Posted by Iv Ceban on Monday, 27 December 2021

Starea lucrurilor în această dimineață:

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi imagini foto/video prin secţiunea Contact, pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata