(video) Toyota Land Cruiser 70 a fost transformat într-o blindată cu şase roţi ce doboară drone

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Încă o dovadă că modelul Toyota Land Cruiser 70, deşi îşi are originile în secolul trecut, este văzut în continuare drept o platformă solidă şi fiabilă ce poate fi folosită pentru a crea cele mai diverse maşini.

La expoziţia Africa Aerospace and Defence Show (AAD2022) desfășurată în Africa de Sud a fost prezentat noul vehicul blindat MAX 3 Six-Wheeler, produs al companiei SVI Engineering.

La baza modelului MAX 3 stă un Land Cruiser J79. Maşinii i s-au alungit lonjeroanele şi i s-a adăugat încă o osie, însă pentru a ține sub control costul și complexitatea sistemului, puntea suplimentară nu asigură tracţiune. Chiar și așa, capacitatea deja impresionantă de a merge oriunde a vehiculului este sporită, deoarece axa suplimentară oferă o “plutire” sporită pe suprafețe moi.

Caroseria blindată cu patru portiere este complet originală, astfel că nimic nu dă de gol că este o Toyota. Panourile sale sudate sunt de clasă EN1063 BR6, ceea ce înseamnă că ocupanţii sunt protejaţi de atac cu arme automate de calibru 7.62 mm. Suplimentar poate fi realizată o protecţie împotriva grenadelor. În plus, vehiculul poate fi actualizat la standardul BR7.

Deoarece are un centru de greutate ridicat a fost adăugată o bară anti-ruliu ranforsată. În plus, suspensia a fost reconfigurată pentru face faţă greutății. Pe absolut toate roţile stau frâne cu discuri, alături de jante şi anvelope de teren.

Mașinăria blindată este pusă în mişcare de motorul V8 turbo diesel standard de la Toyota. Are 4.5 litri volum şi produce 205 CP/405 Nm. Greutatea proprie a vehiculului cu șase roți MAX 3 este de 5.5 tone.

Modelul cu şase roţi este, de asemenea, echipat cu o soluție inteligentă anti-drone. În războiul modern, dronele sunt folosite nu numai pentru recunoaștere, ci și ca arme capabile să distrugă infrastructură cheie sau să atace soldații la sol.

Sistemul anti-dronă oferit de SVI folosește un radar pentru a localiza, identifica și urmări dronele ostile care intră în vizor. Informațiile sunt transmise la un sistem de management al luptei (BMS) conectat la un lansator automat de grenade (AGL). BMS determină traiectoria și distanța până la dronă, interceptând și dezactivând dispozitivul fără pilot prin explozii de grenade în apropierea sa.

Spre locul unde a căzut aparatul de zbor, pentru luare de probe de exemplu, se poate ajunge mai uşor cu o motocicletă adaptată pentru off-road. Vine la “pachet” cu maşina blindată şi este depozitată în “benă”.

Cât costă SVI Engineering MAX 3 Six-Wheeler nu s-a anunţat.

Iată nişte reportaje pe care le-am realizat cu LC 70:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/