(video) Truc de marketing? De ce Nissan va organiza în SUA test drive-uri cu Toyota RAV4

În SUA au demarat vânzările noii generaţii Nissan Rogue (model cunoscut mai bine în regiunea nostră sub denumirea X-Trail). Compania este atât de încrezătoare în superioritatea mașinii sale față de cele ale concurenților încât a decis să facă o mişcare destul de îndrăzneață.

Dealerii americani Nissan vor oferi gratuit la test drive şi modelul Toyota RAV4, astfel încât potențialii cumpărători să compare direct noul Rogue cu rivalul său principal.

Din luna decembrie a anului curent, aproximativ jumătate din cei 1.074 de dealeri Nissan care există pe teritoriul SUA, vor folosi această strategie neobișnuită și extrem de riscantă!

După cum spune Tyson Jominy, un reprezentant al organizaţiei J.D. Power, citat de Automotive News, unii clienți vor evalua în mod inevitabil diferențele dintre modele în mod diferit față de așteptări. Cu alte cuvinte, unii clienți vor merge la Toyota oricum.

“Dacă puteți menține clienții la reprezentanța dvs fără a le permite să plece cu mâinile goale, acest lucru va avea ca rezultat vânzări în creştere. Dar riscul este ca Nissan să contribuie indirect la vânzarea mai multor Toyota RAV4. Un procent din clienți va evalua inevitabil diferențele dintre modele cu totul diferit decât se poate aştepta Nissan.”

Redacţia a mai făcut cunoştinţă cu un mesaj video trimis dealerilor de către vicepreședintele Nissan pentru vânzări și operațiuni regionale Judy Wheeler. Aceasta a spus:

“Știm că atunci când consumatorii vor verifica/testa noul nostru Rogue alături de RAV4, ei vor fi uimiți de standardele noastre, tehnologia de ultimă oră, designul premium… și mai presus de toate – valoarea totală remarcabilă.”

Wheeler a declarat şi pentru Automotive News: “Când testaţi mașina noastră în comparație cu principalii săi concurenți, ajungeți să o cumpărați pe ea pentru că este mult mai bună.”

De cealaltă parte, Toyota este deja la curent cu strategia Nissan privind folosirea de RAV4.

“Suntem încrezători că clienții lor vor aprecia calitatea, costul, versatilitatea și siguranța care au făcut RAV4 cel mai bine vândut crossover compact în Statele Unite”, a declarat simplu şi fără vreo îngrijorare Bob Carter, şeful departamentului de vânzări al Toyota.

În SUA, noul Nissan Rogue costă cel puțin 25.650 dolari. În nivel de echipare de bază oferă un propulsor natural aspirat de 2.5 litri (184 CP), un variator şi tracţiune faţă. Un sistem AWD costă alţi 1.400 de dolari. Toyota RAV4 costă de la 26.050 dolari şi include la fel un motor de 2.5 litri, o cutie de viteze automată în opt trepte şi tracţiune faţă.

În luna septembrie din acest an, Rogue a fost al patrulea bestseller în segmentul crossoverelor compacte, în spatele Toyota RAV4, Honda CR-V și Chevrolet Equinox.

Cmentariile sunt închise