(video) Ultima expediţie Lamborghini Avventura a dus un convoi de Huracan EVO deasupra Cercului Arctic

Norvegia a devenit cea mai recentă destinație pentru Lamborghini Avventura, seria expedițiilor Lamborghini organizate pentru a descoperi cele mai spectaculoase locuri și drumuri din lume. După Andaluzia, Transilvania, fiordurile norvegiene și Islanda, Lamborghini Avventura s-a întors în Norvegia, de data aceasta concentrându-se pe insulele Lofoten, o destinație unică pentru a testa dinamismul noului Huracan EVO.

Această călătorie incredibilă a văzut șapte Lamborghini Huracan (însoţite de două Urus) care rulau printr-un arhipelag de insule legate de tuneluri și drumuri care par să plutească pe apă, cu poduri pitorești, stânci și munți, toate formate din cele mai vechi roci din Europa.

Acest peisaj neatins dincolo de Cercul Arctic (Polar), sculptat de glaciație, prezintă alternanțe spectaculoase de peisaje, unde vârfurile cedează câmpiei de coastă spălate de apele cristaline. Este un loc care își sărbătorește natura: vulturii de mare, balenele, orcile și peştii cod, făcând insulele Lofoten unul dintre cei mai mari producători de pește.

Convoiul format din şapte supercaruri a pornit din Harstad pentru a finaliza prima etapă a călătoriei, conectând Norvegia la arhipelag. Primul escală a fost în Henningsvær, un sat pescăresc construit pe un grup de insule mici de pe poalele unei stânci care atârnă deasupra mării, cunoscută pentru ceea ce mulți consideră a fi cel mai frumos teren de fotbal din lume care aproape că atinge marea.

Automobilele Lamborghini au continuat apoi expediţia spre sud, trecând peisaje împânzite cu rafturi tipice din lemn, în formă de piramidă, folosite de localnici pentru a usca codul din februarie până în iunie. Prima zi s-a încheiat în Nusfjord, unul dintre cele mai vechi și mai bine conservate sate pescăreşti din Norvegia, cunoscut pentru ale sale aşa-zise “rorbus” – locuințe istorice de culoare roşie, construit peste apă, folosite de unii pescari pentru a-şi petrece timpul atunci când nu se aflau în bărci în largul mării.

A doua zi, călătoria a continuat spre nord, cu o escală în Ramberg pe insula Flakstadøya, care se mândrește cu cea mai mare plajă a insulei, ale cărei nisipuri albe și ape cristaline amintesc de cele din Caraibe. Trecând printr-un peisaj uluitor de-a lungul drumurilor de coastă, convoiul a intrat în Svolvær, o localitate cu o populație de 4.700 de oameni, considerată a fi cea mai veche din zona Cercului Arctic.

Pornind de la Svolvær, călătoria s-a încheiat după 630 kilometri la punctul de plecare, în Harstad, în nordul Norvegiei – o întoarcere la civilizație după sute de mile de natură și tăcere cu o priveliște de neuitat a soarelui care apune în preajma vârfului muntelui Keipen.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

×