(video) Ultimele informaţii despre strada Ion Creangă. Când ar putea fi deschisă integral pentru trafic

Primarul General, Ion Ceban, a convocat sâmbătă întro-o ședință pe teren toți responsabilii implicați în buna desfășurare a proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă, alături de antreprenorul lucrărilor. Părțile au convenit asupra problemelor apărute pe parcursul înaintării proiectului, inclusiv din cauza condițiilor meteo, precum și asupra soluțiilor optime în acest scop.

Lucrările de reabilitare a străzii Ion Creangă sunt spre finalizare, însă edilul a fost rezervat în a enunța termene concrete pentru încheierea proiectului. Totuși autoritățile își propun ca până la începerea anului nou școlar, carosabilul să fie practicabil, cel puţin pentru transportul public și pentru automobile.

“Noi vrem ca lucrările să fie îndeplinite calitativ și strada să arate bine. Iar cât privește darea în exploatare, aceasta va avea loc pe etape. Ne propunem ca în câteva săptămâni să ieșim cu stratul de carosabil gata. Posibil până la 1 septembrie”, a declarat Ceban.

În context, primarul a mai ținut să precizeze că lucrările pe strada Creangă vor continua şi după 1 septembrie, pentru că anumite aspecte nu au fost stabilite inițial, intervenindu-se pe parcurs. Parcarea prevăzută în preajma “Parcului Dendrariu” se află la faza finală de proiectare, după care va urma licitația. Totodată, intervenția pentru schimbarea rețelelor a fost făcută în zonele verzi, nu pe stradă ca să afecteze traficul.

În prezent lucrările se desfășoară pe tronsonul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. E. Coca, unde are loc asfaltarea cu ultimul strat. De asemenea, se intervine la rețeaua de canalizare în preajma Parcului Dendrologic, însă acolo săpăturile sunt în zona verde și nu vor afecta circulația.

Vor mai continua și alte lucrări care inițial nu au fost incluse în proiect, inclusiv accesele în curți, amenajarea zonelor din preajmă, etc.

Din start se mai menţionează că pe carosabil va fi aplicat marcaj rutier temporar, în contextul când toate lucrările executate trebuie să ajungă la o maturitate anumită, în conformitate cu standardele existente. Iar în primăvară se va aplica un alt marcaj proaspăt, cu vopsea mai scumpă.

Graficul proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă a fost prevăzut din start până în martie 2022. Lucrările au constat în frezarea îmbrăcămintei rutiere la cotele prevăzute în proiect și așternerea unui strat de beton asfaltic dens de 8 cm.

Între ultimele straturi de asfalt a fost așternut geocompozit pentru drumuri urbane, iar în stațiile de așteptare a fost pusă fundație nouă pentru a evita formarea denivelărilor asfaltului.

Costul proiectului de reabilitare a străzii Ion Creangă este de circa 70 de milioane de lei.

Cmentariile sunt închise