Au fost dezvăluite versiunile noului Porsche Taycan şi specificaţiile acestora

Doar câteva săptămâni au rămas până la premiera mondială a primului Porsche electric de serie – noul Taycan. Recent cu modelul s-a încheiat un demo tur public pentru a arăta lumii performanţele de care este capabil şi pentru a atrage mai mult interes asupra sa.

A fost şi la Festivalul de Viteză de la Goodwood, acolo unde colegii britanici de la Car au avut ocazia să se plimbe cu un prototip pre producţie în calitate de pasageri. Printre altele, au reuşit să afle şi specificaţiile versiunilor în care va fi oferit, deşi denumirea versiunilor se cunoştea încă de anul trecut.

Astfel, la începutul vânzărilor, prima mașină electrică de serie a companiei germane va fi oferită în trei versiuni principale, ale căror denumiri sunt cunoscute de la modelele tradiționale. Modelul Porsche Taycan de bază va fi oferit cu o baterie cu o capacitate de 80 kWh, tracţiune spate şi două opţiuni de putere pentru un singur electromotor: 326 sau 381 CP.

Modelul Taycan 4S va oferi o baterie cu o capacitate de 96 kWh, un sistem de tracţiune spate şi două motoare electrice, din nou în două opţiuni la alegere: 435 sau 490 CP.

(Un apropo: ampatamentul lui Taycan măsoară 2.910 mm, fiind mai mic decât al unui Panamera, dar mai mare decât al unui Macan şi semnificativ mai mare decât al unui 911!)

Modelul de top se va numi Taycan Turbo şi există mai multă informaţie despre el, deşi nu va avea nici un turbo compresor. Pe puntea din faţă va avea un motor electric ce produce 218 CP și 300 Nm, iar cea posterioară un altul ce propune 408 CP și 550 Nm (ambele se sunt capabile de până la 16.000 de rpm). Puterea totală generată de sistem este de 626 CP, iar cuplul maxim poate ajunge la tocmai 1.000 de Nm, deşi nu mai mult de zece secunde printr-o funcţie de overboost.

Interesant mai este să aflăm că fiecare motor electric are propria cutie de viteze cu câte două rapoarte, iar pe puntea din spate mai are instalat un diferențial cu blocaj controlat electronic. Bateria litiu-ion de pe Taycan Turbo este de producţie LG Chem, cântăreşte 650 de kg, are o capacitate de 96 kWh şi un sistem de răcire cu lichid. Iar sistemul electric al lui Taycan în sine funcționează cu o tensiune de 800 volți față de aproximativ 400 cât există pe maşinile actuale Tesla.

Procesul de încărcare va fi unul rapid în dependenţă de terminalul utilizat, însă maxim bateria poate fi încărcată cu o putere de până la 250 kW (până în 2021 va fi majorată la 350 kW şi se mai pregăteşte un sistem de încărcare wireless). Autonomia maximă care va putea fi înregistrată cu un singur plin este de 515 km în cel mai economic mod de rulare.

Din punct de vedere al caracteristicilor dinamice, aflăm că noul Taycan Turbo, ce are o greutate de 2.1 tone, va fi capabil să accelereze de pe loc şi până la 100 de km/h în doar 3.2 secunde, iar până la 200 de km/h în mai puţin de 10 secunde. Viteza maximă menţionată de jurnalişti este de 261 km/h.

De asemenea, Taycan Turbo va fi capabil să facă 10 acceleraţii rapide consecutive de la 0 la 100 km/h sau alte patru de la 0 la 200 de km/h fără a pierde din eficienţă.

În același timp, cei de la Porsche au decis ca noul Taycan să nu poată fi condus cu o singură pedală (acceleraţie şi frânare prin apăsare sau luare de picior de pe accelerator). Totuşi este un electromobil sport, iar frânele vor trebui utilizate la fel ca pe autoturismele cu motoare cu combustie internă.

Versiunile scumpe ale lui Taycan vor mai avea o suspensie pneumatică cu stabilizatori activi, un șasiu cu roţi directoare spate şi frâne carbo-ceramice printre altele. Standard pe toate modelele vor fi oferite mecanisme de frânare PSCB.

Mai târziu familia Taycan va fi completată de alte două versiuni. Cel mai puternic Taycan Turbo S cu motoare care produc în total 734 CP, precum și Taycan GTS cu tracţiune spate şi care va avea o greutate mai redusă.

Uzina Porsche din Zuffenhausen este deja gata să înceapă în scurt timp producţia modelului după premieră, eveniment care se va întâmpla în septembrie la Salonul Auto de la Frankfurt. Deja există peste 20.000 de precomenzi pentru Taycan, în timp ce compania se aşteaptă să producă cel puţin 60.000 de exemplare anual.

Preţul de start al noului Taycan, declarat de aceiași colegi din Marea Britanie, este de sub 90.000 de dolari.

Cmentariile sunt închise

slot gacor https://dapurberita.tubaba.go.id/kontak/