(foto) De la nicio maşină electrică nu te-ai aştepta la asta! Mesajul care a apărut pe bordul unui Audi e-tron

În prezent, mașinile produse de industria auto germană şi nu numai, sunt învăţate singure să aibă grijă de a-şi anunța proprietarul când au nevoie de deservirea periodică, fără ca acesta din urmă să-şi amintească mai devreme sau mai târziu de aceasta sau să păstreze în memorie o dată fixă în care trebuie să meargă la service. De asemenea, calculatoarele de bord moderne pot reţine parcursul maşinii, numărul total de ore de exploatare şi alţi parametri.

Cu toate acestea, uneori chiar și tehnologia germană considerată a fi de cea mai înaltă precizie dă greş. Drept exemplu serveşte un exemplar al primului SUV electric al mărcii Audi, care i-a arătat şoferului că are nevoie de un schimb de ulei!?

Ciudat, nu? Să citeşti asta pe bordul unei maşini care nu are nici un fel de motor cu combustie internă şi respectiv nevoie de ulei de motor!

Mesajul viral a fost surprins de expertul în electromobilitate Georg Konjovic şi acesta a fost publicat pe Twitter, de unde a şi fost distribuit şi a devenit popular în comunităţile auto.

De fapt, un astfel de bug nu este ceva grav şi este uşor de explicat: componentele electronice care se folosesc pe e-tron şi software-ul computerului de bord sunt unificate pe larg cu cele ale altor modele Audi. Programatorii companiei au uitat pur și simplu să elimine acest avertisment din codurile soft-ului pe care îl are mașina electrică.

Apropo, în ciuda lipsei nevoii de a schimba un ulei de motor, surprinzător sau nu, dar Audi e-tron are un interval de service strict de 15.000 km sau o dată la un an. În timpul întreținerii, centrul de service trebuie să verifice grosimea plăcuțelor de frână, să inspecteze articulaţiile planetare, să verifice integritatea elementelor de suspensie și capetele tijelor de direcție.

În plus, o dată la fiecare 30.000 km sau la fiecare doi ani, mecanicii vor inspecta de asemenea sistemul de răcire al componentelor de înaltă tensiune ale vehiculului electric, funcţionarea corectă a acoperișului panoramic standard, starea stratului de vopsea de pe caroserie și a altor elemente.

Deocamdată noul Audi e-tron este indisponibil pe piaţa noastră şi nu se cunoaşte vreun termen când va fi comercializat de către importatorul oficial.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

Vezi şi:

(video) Los Angeles 2019: Premieră mondială – Noul Audi e-tron Sportback

(video) Prin 10 ţări în doar 24 de ore! A fost posibil cu noul Audi e-tron

(foto) Noua versiune Audi e-tron 50 quattro face SUV-ul electric mai accesibil

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/