(video) Un camionagiu periculos a generat o situaţie de accident la o ieşire din Chişinău

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

Din rubrica: camionagii și camioane periculoase. Un cititor AutoBlog.MD s-a pomenit de curând într-o situație de accident la o ieșire din Chişinău. Și chiar era să aibă loc un contact dacă celălalt șofer nu ar fi fost ”trezit la realitate”.

Conform martorului, acest participant la trafic, până la ieșirea din oraș, a schimbat benzile 1 și 3 de trei ori. Iar ceea ce a surprins camera de bord a fost a patra oară. Tipul a inițiat o manevră de depășire fără a se asigura. Şi încă a avut curajul să răspundă cu aceeași monedă când a fost claxonat.

„Așa se produc accidente de genul celui care a avut loc în Măgdăcești, când cei cu TIR-ul stau cu privirea în oglindă pentru a face depășiri, în loc să meargă normal pe dreapta într-un regim corect de viteză. L-am mai urmărit în oglindă. La fel, pe la Stăuceni accelera ca un nebun pe banda a treia unde nici nu are voie. Păcat că nu am înregistrat nr. de înmatriculare să fac o plângere la poliție, dar rămâne pe data viitoare… Cu așa șoferi trebuie de luptat, căci pot face mari tragedii!”

Atenție, limbaj necenzurat!

Amintim ce spune RCR, art. 43, în context:

3) Pe toate drumurile:

  • Vehiculele lente trebuie să se deplaseze pe banda din dreapta, cu excepţia cazurilor în care acestea au nevoie să ocolească, să depăşească, să preselecteze banda pentru a vira la stânga sau a întoarce.
  • Pe drumurile cu trei sau mai multe benzi pe sens, autocamioanele, autobuzele (autocarele) cu masa maximă autorizată ce depășește 3 500 kg pot ocupa banda din stânga numai pentru a vira sau a întoarce. Pe drumurile cu două benzi pe sens, autocamioanele, autobuzele (autocarele) respective pot ocupa banda a doua pentru efectuarea manevrei de ocolire, depășire, virare la stânga sau de întoarcere.

Vezi şi: (video) #Nu e glumă: Poliția a ridicat permisul unui camionagiu pentru o depășire periculoasă, după care i l-a întors

Dacă aţi surprins vreo situaţie interesantă/riscantă, în Chişinău sau pe drumurile din ţară, scrieţi-ne şi trimiteţi-ne imagini foto/video în calitate maximă AICI (selectaţi via link şi lăsaţi-ne linkul generat), pe pagina noastră de Facebook sau la adresa contact@autoblog.md, iar noi o vom transforma în ştire care va fi auzită şi de autorităţi!

Cmentariile sunt închise